Hertenbronst
Hertenbronst (Foto: Rob van 't Zelfde)

Hertenbronst op De Dellen

Epe - In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Deze bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Wie dit oergeluid burlen ook wil horen, kan op zaterdag 14, dinsdag 17, woensdag 18, vrijdag 20, zaterdag 21, dinsdag 24, woensdag 25, vrijdag 27 en zaterdag 28, september of woensdag 2, vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober mee met een hertenbronstexcursie van de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op De Dellen.

De wandeling gaat naar de wildobservatiepost in het rustgebied. Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het horen en zien van de herten groot. Maar 100 procent garantie is niet te geven; of de dieren zich goed laten horen en zien is afhankelijk van bijvoorbeeld het weer.

Het dragen van donkere kleding en het meenemen van een verrekijker wordt aangeraden. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Ook honden kunnen niet mee. Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk via www.glk.nl/activiteiten. Per datum kunnen maximaal 20 personen mee. De start is om 18.00 uur op de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg, bij Epe en Heerde. Duur is tweeënhalf uur. Deelname kost 12,50 euro, voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 7,50 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden