Wethouder Cegerek en directeur van der Ven onthulden het logo van het KunstLokaal in Wapenveld.
Wethouder Cegerek en directeur van der Ven onthulden het logo van het KunstLokaal in Wapenveld. (Foto: Jan Nitrauw )

Wapenveld heeft nu een KunstLokaal

Wapenveld - Wethouder Yasemin Cegerek en directeur Harry van der Ven van Triada hebben week donderdag samen het KunstLokaal Wapenveld aan het W.H. van de Pollplein geopend. Dit door het logo te onthullen in aanwezigheid van een tiental kunstenaars die er hun werken exposeren. Het is een initiatief van Hettie Schoonhoven die een en ander namens de Dorpsraad Wapenveld op poten heeft gezet.

(door Jan Nitrauw)

De Dorpsraad wil met dit initiatief het leegstaande pand weer een uitstraling geven. "Dankzij de inzet van Hettie Schoonhoven is dat meer dan gelukt", aldus voorzitter Johan Horst van de Dorpsraad. Bij de aankleding is gebruik gemaakt van de achtergebleven inrichting waaronder de metalen stellingen en dat geeft het geheel een bijzondere uitstraling.

Wethouder Yasemin Cegerek was bijzonder in haar nopjes met dit initiatief. "We leven in een kunstzinnige gemeente en ik ben dan ook heel blij met dit initiatief van de Dorpsraad en de medewerking van zoveel kunstenaars. Hiermee wordt kunst dichtbij de mensen gebracht." Juist op een locatie middenin in het dorp sprak haar aan. "Het is zo voor een breed publiek toegankelijk en je kunt er zo ook de jeugd bij betrekken."

Ze was Triada erkentelijk was voor het beschikbaar stellen van de ruimte. "Op deze manier pakt Triada ook haar maatschappelijke rol en wordt leegstand op een kleurrijke manier benut", was haar compliment. Waarna ze samen met Harry van der Ven het logo van het KunstLokaal onthulde.

Directeur Harry van der Ven was ook ingenomen met het initiatief. "Het Rijk legt ons allerlei beperkingen op als het gaat om maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maar hier staat een eigenwijze bestuurder die deze kansen toch graag wil pakken", lachte van der Ven. Hij memoreerde dat Triada in het verleden één van de initiatiefnemers is geweest voor de bouw van het woon- en winkelcomplex aan het W.H. van der Pollplein op de locatie van de voormalige mavo. "Naast winkelpanden hebben we ook koop- en huurwoningen gerealiseerd. Leefbaarheid van de woonomgeving is voor ons erg belangrijk en dit initiatief levert daar zeker een bijdrage aan. Dit brengt kleur in het leven en het geeft kunst een extra dimensie. Het is een perfecte plek en zorgt voor versterking van de uitstraling van het centrum van Wapenveld. En als voorzitter van het Voerman Museum in Hattem, spreken mij dit soort initiatieven ook nog eens bijzonder aan."

In het KunstLokaal zijn werken te vinden van de volgende kunstenaars Ineke Crans, Mathilde Slings, Hein van de Meij, Albert van Ommen, Sandra Holtman, Sanne de Graaf, Hetty Schoonhoven, Jan Dirk van Dijk en Bloemsierkunst De Klaproos. Het logo werd ontworpen door Jager communicatie en creatie uit Hattemerbroek en het ontwerp van de inrichting is van de Diesignloods uit Hattem.

Jan Nitrauw
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden