Petrea ochtendwandeling
Petrea ochtendwandeling (Foto: Ronald Oost)

Frisse ochtendwandeling door Petrea

Wapenveld - Wie vroeg uit de veren wil om samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kastelen op pad te gaan, kan woensdag 18 september met hen mee. Zij organiseren dan een frisse ochtendwandeling op landgoed Petrea. Petrea ligt hoog en droog op de Oost-Veluwe stuwwal. Deze heuvelrug, die van Zwolle naar Arnhem loopt, is 180.000 jaar geleden ontstaan door landijs, dat vanuit Scandinavië hiernaartoe stroomde.

Voor bomen en planten is het groeiseizoen bijna voorbij. De kans is daarom groot sporen van herten en zwijnen te zien. Sinds een paar jaar kunnen deze dieren Petrea bereiken via het wildviaduct over de A50, dat de Veluwe verbindt met het IJsseldal.

De wandeling start om 10.00 uur. Het vertrek is vanaf parkeerplaats Wapenvelder Zand in Wapenveld. Hoe daar te komen: vanaf de rotonde Wapenveld over de Groteweg in de richting Heerde rechtsaf na ongeveer 750 meter.

De wandeling duur ongeveer drie uur. Deelname kost 5 euro, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee, gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie, er is geen pin, graag gepast betalen.

Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Fokko Andringa, 06 - 51543444.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden