Stefan Lokhorst van SV Epe neemt de Topscorers Bokaal in ontvangst van Arend Vinke. (foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl)
Stefan Lokhorst van SV Epe neemt de Topscorers Bokaal in ontvangst van Arend Vinke. (foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl) (Foto: )
Sport

Stefan Lokhorst is topscorer 2018-2019

Epe - "Waar ik hem neerzet? Nou, die enorm grote wisselbeker komt denk op mijn werkkamer te staan. Maar die kleinere beker die ik mag houden, die komt waarschijnlijk wel in de woonkamer." Stefan Lokhorst van SV Epe heeft afgelopen week de Topscorers Bokaal 2018-2019 in ontvangst genomen van onze sportverslaggever Arend Vinke. De topspits liet concurrentie ver achter zich. Hij scoorde maar liefst 28 keer.

(door Dennis Dekker)

Toch heeft Arend Vinke daar nog wel een vraag over. "Op de helft van de competitie lagen er bij jou al 23 in. Ik dacht dat het all time-topscorersaantal van 40 er aan zou gaan. Waar ging het mis?" Lokhorst moest toegeven dat hij de vorm helaas niet het hele seizoen heeft volgehouden. Daarbij speelde SV Epe de laatste wedstrijden van de competitie ook wat minder. Vandaar dat het er 'niet meer dan 28 geworden zijn'.

Nog altijd een immens aantal overigens. Concurrentie blijft steken op 19 (Dennis de Jong, Emir Balavac en Jelle Pol) en zelfs 16 (Nick Weijenberg). Lokhorst: "Komend seizoen ga ik er weer voor!" Vinke belooft dat er in dat geval een nog grotere beloning wacht. "Bij een derde keer winst, mag je de wisselbeker ook houden."

Over de sympathieke sportverslaggever zelf gesproken; die 80-jarige Epenaar maakt wel eens wat mee. Vinke's leven bestaat namelijk voor een groot deel uit voetbal. Om die reden is hij niet enkel en alleen actief als verslaggever van Veluws Nieuws. Zo werkt hij ook als verslaggever voor de lokale omroepen in Heerde en Nunspeet. Verder komt hij ieder weekend bij diverse BVO's op bezoek om wedstrijden te bekijken en standen bij te houden. Onlangs lukte dat bijna niet. Om tussen twee wedstrijden (FC Twente en Heracles) de tijd te doden, is hij in Almelo aan de wandel gegaan. Bij een amateurvereniging genoot hij van zijn wandeling en maakte een praatje. Totdat ineens bleek dat alle hekken dicht gedaan waren. Een geluk bij een ongeluk? Eén van de vrijwilligers aldaar was nét op weg naar de wedstrijd die Heracles moest spelen. Hij werd door politie ingeseind en kwam een sleutel brengen. Vinke is vlak voor de aftrap bevrijd.

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden