Foto:

Heisa in Heerde biedt veelzijdig verrassend programma

Heerde - Bezoekers van het centrum van Heerde kunnen zaterdag 14 september zomaar op een intiem concert of een enthousiast koor stuiten.  Tussen 11.00 en 17.00 uur treden die op in verrassende locaties tijdens Heisa in Heerde.

Heisa in Heerde is overgewaaid uit Hattem, waar Heisa in Hattem al een aantal jaar een succes is onder de deelnemers, locaties en bezoekers aan de binnenstad. Rotary Hattem Heerde wilde het centrum van Heerde en haar bezoekers ook deze ervaring geven en brengt nu samen met Visit Heerde heisa naar Heerde.

De muzikale start van Heisa in Heerde wordt verzorgd door koor Hoge Noodt op het Dorpsplein om 11.00 uur. Daarna kan je in winkels, horecagelegenheden en monumenten optredens bijwonen van 20 minuten. Zo krijgen bezoekers de kans om in korte tijd kennis te maken met muzikaal-, vertel- en zangtalenten.

Naast het koor Hoge Noodt zijn de koren De Mannen en The All Singers te horen zingen en is Shantycrew Buitenboord van de partij.

Bijkomen kan bij één van de vertellers van Heisa in Heerde: de vertelster Annette Kiekebosch of Gert van de Bospoort met zijn gedichten. De allerkleinsten kunnen zich laten voorlezen uit Fluffy de Flamingo. Gitarist Henk Boogaard zingt grappige liedjes over alledaagse ongemakken en gitarist Fauché Juliano brengt bezoekers in mediterrane sferen. Iemand die zijn eigen gitaren maakt en daarbij zingt is Arend Strikwerda. Driekus uut de Horsthoek trekt dan weer zijn 'boekorgel' uit de kast en de Familie Koot begeleidt zichzelf als talentvolle muzikale familie. 

Op zaterdag 14 september is het ook Open Monumentendag en is er in het Raadhuis de mogelijkheid om een rondleiding bij te wonen door de burgemeester of een wethouder en staan de deuren van de Johanneskerk open om te bezichtigen en om orgelconcerten te horen.

Het programma van Heisa in Heerde zal binnenkort beschikbaar zijn in het Toeristen Informatie Punt en in de locaties waar optredens zullen zijn op 14 september. Deelnemende locaties zijn De Postkamer, Freddy's Tosto, Welgelegen, De Spikke, Electroworld Van Aarst, AUDIO21, Bruna, Boschman Optiek, Villa Jacoba, Dick And Co, Dekker en Huiskes Mode en De Rooster. Op visitheerde.com staat meer informatie over Heisa in Heerde bij de evenementen.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden