VluchtelingenContact voorzitter Paap-Nieuwstraten, wethouder Broekhuis en Taalpuntdocent Peters schuiven de woorden Taal en Contact aaneen.
VluchtelingenContact voorzitter Paap-Nieuwstraten, wethouder Broekhuis en Taalpuntdocent Peters schuiven de woorden Taal en Contact aaneen.

Wethouder Broekhuis: Samen taalvaardig door TaalContact

Hattem - Wethouder Broekhuis heeft woensdagmiddag TaalContact officieel geopend. TaalContact is een initiatief van het Taalpunt van de bibliotheek in Hattem en VluchtelingenContact, voor wie beter Nederlands wil leren spreken.

“Met hulp van TaalContact kunnen Hattemers moeiteloos meedoen in de Hattemse samenleving”, aldus wethouder Broekhuis. “De samenwerking tussen Taalpunt en VluchtelingenContact is belangrijk voor het vergroten van de vaardigheden van de inwoners van Hattem, samen zorgen ze voor betere taalvaardigheid.”

Mevrouw Paap-Nieuwstraten, voorzitter van VluchtelingenContact vertelde over het ontstaan van VluchtelingenContact en over de drie belangrijke taken: begeleiden van statushouders, taalproject en vrouwenpraatgroep.

Taalpuntdocent mevrouw Peters gaf informatie over Taalpunt “Het is belangrijk dat iedereen in Hattem taalvaardig is, maar Taalpunt helpt ook bij het verbeteren van rekenen en digitale vaardigheden. Taalpunt is er voor iedereen, of Nederlands nu je eerste of tweede taal is.”

TaalContact is er voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken. Iedere maandag van 10.00 tot 11.30 uur is er een TaalContact bijeenkomst in het Molenhuis aan de Molenbelt 7 in Hattem. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis, net als het kopje koffie of thee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden