Kasteel Vosbergen. De wandeling van zaterdag gaat deels over het Vosbergenpad, maar ook langs de Tonnenberg, het Zwolse Bos en het Kret
Kasteel Vosbergen. De wandeling van zaterdag gaat deels over het Vosbergenpad, maar ook langs de Tonnenberg, het Zwolse Bos en het Kret (Foto: )

Vosbergenpadwandeling over deel Vosbergenpad

Heerde - Visit Heerde houdt op zaterdag 21 september een wandeling op het Vosbergenpad, een van de klompenpaden in de gemeente Heerde. Voor deze gelegenheid is de route ingekort van 14 naar 8 kilometer.

De deelnemers wandelen met gids Daan Westhof, het noordelijke gedeelte van het Vosbergenpad. Deze gids is ook vrijwilliger bij het Vosbergenpad en zal vertellen over de Tonnenberg, het Zwolse Bos, het Kret en de bijbehorende geschiedenis van de Zwolse Waterleiding.

De wandeling begint om 9.00 uur (ontvangst vanaf 8.30 uur). Het start- en eindpunt is bij Camping de Zandkuil aan de Veldweg 25 in Heerde). Halverwege de route is er een korte stop bij Grand Café Groot Stokkert in Wapenveld voor koffie of thee met een Heerdenaartje. Verwachte aankomst bij het eindpunt, Camping de Zandkuil, is rond 12.15 uur. Hier staat een lunch klaar.

Opgave voor deze wandeling uiterlijk donderdag 19 september. Dit kan door te mailen naar coordinator@visitheerde.com of te bellen met de coördinator van Visit Heerde via 0578 - 617094. Aanmelden bij de Toeristen Informatiepunten van Visit Heerde kan ook: de Wereldwinkel aan de Bonenburgerlaan 6 in Heerde; Koek en Ei aan de IJsseldijk 67 in Veessen en Boekhandel Shalom aan de Klapperdijk 36b in Wapenveld. Deelname kost 15 euro.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden