De voorbereidingen voor de samenloop voor Hoop in Heerde startten met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst. (foto: Benno Woltink)
De voorbereidingen voor de samenloop voor Hoop in Heerde startten met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst. (foto: Benno Woltink) (Foto: Benno Wonink)

Voorbereidingen voor SamenLoop voor Hoop in Heerde 2020

Heerde - Met het ondertekenen van de overeenkomst tussen KWF en de organisatie van SamenLoop voor Hoop Heerde 2020 zijn de voorbereidingen voor dit bijzondere loopevenement nu echt begonnen. Tientallen vrijwilligers gaan de komende tijd hard aan de slag om de derde editie van dit bijzondere wandelestafette een groot succes te maken.

Het duurt nog even, maar op vrijdag 12 juni om 18.00 uur zal in het Van Meurspark weer het startsignaal klinken van dit 24 uur durende wandelevenement. Een loop waarbij de deelnemers stil staan bij kanker, maar ook het leven vieren. Tijdens de loop zijn ceremonies, muziekoptredens en acties van deelnemers die op bijzondere wijze geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Dat onderzoek zeer belangrijk blijft benadrukt Jan Puthaar van het KWF nog eens op de startavond. "We komen steeds verder met onderzoek naar kanker. De overlevingskans neemt toe, maar helaas geldt dat niet voor elke kankersoort. Van de mensen met de diagnose kanker overleeft 35 procent de ziekte niet", legde Puthaar uit.

KWF ondersteunt met het ingezamelde geld ook onderzoek naar nieuwe behandelmethoden, zoals dat van protonentherapie. Een nieuwe manier van bestralen, waarbij er gericht bestraald wordt op tumoren en er minder schade is aan omliggend weefsel.

SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarmee we geld ophalen voor kankeronderzoek. Deze 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt moet leveren. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Er is inmiddels op 32 plekken een Samenloop gehouden.

De organisatie van Samenloop voor Hoop Heerde hoopt ook deze editie weer een mooi geldbedrag op te halen voor KWF, maar dat is zeker niet het belangrijkste. Mensen die ziek zijn of zijn geweest, zullen de eregasten zijn. Daarnaast is er voor iedereen van alles te beleven. Ook de KinderLoop voor Hoop zal weer een speciaal onderdeel zijn van de SamenLoop Heerde. De nieuwe mascotte Sam, heeft er al helemaal zin in.

Een grote groep vrijwilligers zet zich de komende maanden vol enthousiasme in, maar meer hulp is altijd welkom. Aanmelden daarvoor kan bij ina.kwf@gmail.com.

Meer informatie vindt u ook op www.samenloopvoorhoop.nl/heerde

Meer berichten