Inzameling voor vluchtelingen op Lesbos

'Help Moria de winter door' is het thema dat Beja van de Beek en Marijke Weststrate hebben meegegeven aan een inzamelingsactie voor vluchtingen in het kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos.

Heerde - De eerste inzamelingvoor de vluchtelingen is op woensdagavond 2 oktober in de Kruiskerk aan de B. van Dijklaan 3 in Heerde. Daarna kunnen mensen op woensdagavonden in de even weken tussen 18.30 uur en 19.30 uur de spullen brengen, de eerstvolgende keren zijn 16 en 30 oktober, 13 en 27 november en 11 december.

Er wordt vooral gevraagd om warme baby- en kinderkleding, mutsen, sjaals, wanten en sokken. Maar ook warme dames- en herenkleding, zowel boven als onderkleding, is welkom.

Tot de verdere gevraagde materialen behoren tenten, luiers en hygiëne-artikelen als tandpasta, zeep, shampoo, grote handdoeken, maandverband en babydoekjes. Niet nodig zijn dekbedden en kussens, versleten knuffels en oorlog gerelateerd speelgoed.

Men heeft in Heerde een opslagruimte gevonden en de medewerking van Houtman Transport om de artikelen uit Heerde op een centraal inzamelpunt in Nederland te brengen.

Vandaar gaan de artikelen met een vrachtwagen naar het Griekse eiland.

Informatie over de inzamelingsactie is te krijgen via Beja van de Beek, 06- 82630179.

Joop de Haan
Meer berichten