Onderdeel van de wedstrijden is een crosscountry. (foto: Harry Schoonhoven)
Onderdeel van de wedstrijden is een crosscountry. (foto: Harry Schoonhoven) (Foto: Harry Schoonhoven )
Sport

Molecaten Ruiterdag

Hattem - De nationale KNHS-eventingkampioenschappen klasse L, M en Z paarden worden vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober worden verreden op Landgoed Molecaten in Hattem.

Een samengestelde wedstrijd (SGW / Eventing) bestaat uit verschillende onderdelen. De klassen die verreden zullen worden zijn: Zwaar, Midden en Licht voor de pony's en voor de paarden Beginner.

Ook wordt er een open KNHS-wedstrijd in de klasse B verreden. Naast een dressuurproef en springparcours rijden de ruiters in deze spectaculaire tak van paardensport een crosscountry parcours.

In dit wedstrijdonderdeel gaan de deelnemers in volle galop door het bos, waarbij verschillende natuurlijke hindernissen zoals greppels, boomstammen en waterpartijen overwonnen moeten worden.

De start en finish van de cross country vindt zaterdag 5 oktober vanaf 9.30 uur plaats in het weiland aan de Veldweg in Hattem. Op dit terrein en bij diverse cateringpunten in het bos is het mogelijk om hapjes en drankjes te nuttigen.

Het evenement is gratis toegankelijk en biedt een mooie en bosrijke wandeltocht van ongeveer drie kilometer door het prachtige Landgoed Molecaten. Kijk voor de plattegrond op de website.

sgw-hattem.nl

Joop de Haan
Meer berichten