Erevoorzitter Karel (midden) met Werner te Riele en Gerrit Tellegen, de nieuwe voorzitter.
Erevoorzitter Karel (midden) met Werner te Riele en Gerrit Tellegen, de nieuwe voorzitter. (Foto: )

Karel Tellegen erevoorzitter

Emst - Na 43 jaar voorzitter te zijn geweest is Karel Tellegen benoemd tot erevoorzitter van Biljart Club Emst.

Biljart Club Emst is in januari 1969 opgericht en bestaat dit jaar 50 jaar. Op dit moment telt de actieve biljartclub uit Emst rond de 35 leden, waaronder een damesteam.

Dat damesteam organiseerde ook een feestavond om het jubileum te vieren. In partyrestaurant Lokate in Wijhe werd een locatie gevonden, vanaf de Emsterie in Emst reden er bussen naar Wijhe zodat niemand zelf hoefde te rijden.

Hoogtepunt van de feestavond was dat de 70-jarige Karel Tellegen uit Emst tot erevoorzitter werd benoemd. Tellegen werd in 1973 lid van Biljart Club Emst. Op dat moment was zijn schoonvader, Herman van de Schepop, voorzitter. In 1976 nam hij het stokje over en werd gekozen tot voorzitter. En dat heeft hij dus 43 jaar gedaan.

Tellegen werd toegesproken door penningmeester Werner te Riele. Karel Tellegen bedankte in zijn toespraak alle leden voor het vertrouwen dat ze in al die jaren in hem gehad hadden en was bijzonder blij dat hij tot erevoorzitter van Biljart Club Emst was benoemd.

Penningmeester Te Riele kon verder nog mededelen, dat er inmiddels ook een nieuwe voorzitter gevonden: de zoon van Karel Tellegen, Gerrit Tellegen.

Joop de Haan
Meer berichten