Harmen van Oene, Diane van Bessen en Anton van Noorel (PR-commissie SEH), vormgever Albert Kraan en bestuurslid Henk Feitsma van de BAV.
Harmen van Oene, Diane van Bessen en Anton van Noorel (PR-commissie SEH), vormgever Albert Kraan en bestuurslid Henk Feitsma van de BAV. (Foto: )
Sport

SEH winnaar Gulden Gids Award

Heerde - 

Voetbalvereniging SEH uit Heerde is de winnaar geworden van de Gulden Gids Award. Dat is de jaarlijkse prijs voor de beste presentatiegids in het amateurvoetbal. De jury vond het Heerder magazine met de titel 'Wij zijn SEH' een verdiende winnaar.
Ieder jaar houdt de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) de verkiezing voor de zogeheten Gulden Gids Awards.

Clubs kunnen daarbij hun presentatiegidsen insturen, hopende op de onderscheiding voor de mooiste gids in het amateurvoetbal. SEH werd dit jaar uitgeroepen tot winnaar, voor BVV Barendrecht en SV Zeilberg. In totaal waren er meerdere tientallen gidsen ingestuurd. De BAV heeft bijna 1.800 leden en vertegenwoordigt daarmee een groot deel van alle amateurclubs in Nederland.

Zaterdagmorgen was tijdens de algemene ledenvergadering van de BAV in Leusden de prijsuitreiking. Een afvaardiging van SEH van vier personen was hierbij aanwezig. Een oorkonde, een wedstrijdbal en een cheque (ter waarde van 250 euro) konden in ontvangst worden genomen.

Tijdens de uitreiking werd via een juryrapport ook duidelijk waarom SEH de prijs heeft gewonnen. Bestuurslid Henk Feitsma van de BAV legde het uit: "Wij zijn SEH. Dit is niet slechts de verwijzing naar de inhoud van de gids, het is de naam die de gids draagt. Dat schept verwachtingen, maar vraagt ook om een overtuigend verhaal in woord en beeld. Daarin is de redactie ruimschoots geslaagd. De verhalen zijn vlot geschreven en lezen lekker weg. Ze gaan natuurlijk over voetbal in alle geledingen. Dus wordt er niet alleen geschreven over het vlaggenschip, maar ook over het G-voetbal, dames – en meidenvoetbal en de veteranen van de 35+."

"Er is veel aandacht voor de jeugd, tot de allerkleinsten aan toe en trainers ontvouwen hun visie op het edele voetbalspel. Vrijwilligers komen aan bod, zoals de jonge ouderen die wekelijks onderhoud plegen op de accommodatie. De EHBO'ers en de jeugdscheidsrechters. Verrassende verhalen zijn er ook over opbloeiende liefdes, club overstijgende vriendschappen en een leider die zijn 50-jarig jubileum viert. Je leert de vereniging kennen in al zijn geledingen. Het straalt saamhorigheid en daadkracht uit. En last but not least: De kwaliteit van de foto's en de speelse opmaak zijn onderscheidend.''

Als vereniging zijn we bijzonder trots op en blij met deze prijs, aldus de PR-commissie. De redactie die de complimenten zeker heeft verdiend bestaat uit: Harmen van Oene, Henri Dokter, Henri van Leeuwen, Johannes Dekker, Diane van Bessen en Anton van Noorel. De goede fotografie was grotendeels in handen van Barend de Ruiter en Leon Schotman en de professionele vormgeving werd verzorgd door Albert Kraan namens sponsor de Koninklijke Van der Most uit Heerde, dat ook het drukwerk heeft uitgevoerd.

Joop de Haan
Meer berichten