Zondagmorgen reden de leden van Houdt de Ketting Strak uit Emst een rit van ongeveer 45 kilometer. Daarna wachtte het traditionele boerenkoolbuffet.
Zondagmorgen reden de leden van Houdt de Ketting Strak uit Emst een rit van ongeveer 45 kilometer. Daarna wachtte het traditionele boerenkoolbuffet. (Foto: )
Sport

HDKS sluit wegseizoen af met boerenkoolbuffet

Emst - Wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst houdt van tradities. Een daarvan is de afsluiting van het wegseizoen met een boerenkoolbuffet in De Emsterie in Emst.

De opening van het wegseizoen voor leden is altijd op eerste paasdag. Dat was dit jaar op zondag 21 april. Dan rijden de leden hun eerste rit en kunnen ze na afloopt genieten van een uitgebreide paasbrunch in de Loarkit in Vaassen.

De afsluiting van het wegseizoen was zondag met een zeer uitgebreid boerenkoolbuffet. Zondagmorgen om half tien vertrokken de leden voor een rit van ongeveer 45 kilometer. Rond half twaalf kwamen ze aan bij De Emsterie, waar inmiddels ook al veel partners aanwezig waren. Want het boerenkoolbuffet is niet alleen voor de leden van Houdt de Ketting Strak, ook de partners en eventuele kinderen zijn dan welkom.

Van die mogelijkheid werd ruimschoots gebruik gemaakt. Rond de 65 personen genoten gratis van het uitgebreide boerenkoolbuffet.
Het wegseizoen mag dan ten einde zijn, het atb-seizoen loopt gewoon door. Vanaf zondag 3 november gaan de leden op de mountainbike het bos in.
Vertrek is altijd vanaf het Willy van Essen plein om half tien. Er wordt gestart met een atb-clinic.

Zaterdag 9 november is er de Rabo-SportsBalmcross.

Joop de Haan
Meer berichten