Diana van Sloten (links) en Anne Nyst vertellen over de aanstaande Pompoen Potter Party. Ook op de foto; Diana's drie zonen Tijn, Jord en Mees.
Diana van Sloten (links) en Anne Nyst vertellen over de aanstaande Pompoen Potter Party. Ook op de foto; Diana's drie zonen Tijn, Jord en Mees. (Foto: )

Zwerkbal spelen en pompoenen kleien op tweede editie PPP

Epe - Dennis DekkerDe Eper Pompoen Potter Party (PPP) van vorig jaar krijgt een vervolg. Dit succesvolle evenement dat vorig jaar voor het eerst in Kulturhus EGW plaatsvond, wordt komende zaterdag 2 november gehouden. Van 12.00 tot 18.00 uur staat de Eper Gemeentewoning volop in het teken van het bonte themafeest dat draait om de thema's Harry Potter en pompoenen. Volgens Anne Nyst en Diana van Sloten, enkele leden van de programmaraad van Kulturhus EGW, is er van alles te beleven. "Voor jong én oud."

(door Dennis dekker)

De ingrediënten die van de vorige PPP zo'n feest maakten, zullen zeker niet ontbreken, aldus de dames. "Denk aan de workshop pompoen snijden. Ook is er onder andere pompoensoep te verkrijgen, serveert de Heerder IJssalon Gustoso pompoenijs, heeft Prince Pie pompoen-pies gemaakt en verkoopt het Epe Bier Collectief smakelijk pompoenbier."

De programmaraadleden hebben ook een aantal nieuwe aspecten aan het evenement toegevoegd. Zo gaat de welbekende Eper kunstenares Ria Pastoor samen kinderen pompoenen kleien. "Die worden vervolgens door de keramiste afgebakken en kunnen op een later moment door de kinderen opgehaald worden." Ook nieuw ten opzichte van vorig jaar? Een team uit Twente (Zwerkbalvereniging Twentse Thestrals) gaat op het grasveld achter het Kulturhus EGW uitleg geven over zwerkbal. Ze doen dat elk half uur van 14.00 tot 17.00 uur. "Een ieder kan vervolgens natuurlijk meedoen met het bijzondere spelletje."

Verder is het bedrijf De Kattenketel uit Houten voor het eerst aanwezig bij de Eper vestiging van 'Zweinstein'. "Ze geven workshops die op Harry Potter geïnspireerd zijn. Zo worden daar toverdrankjes gebrouwen en fantasy-producten zoals toverstokjes en pompoenbollen gemaakt en verkocht." Deze zogeheten 'Wegisweg'-kraam staat prominent op het podium van het Kulturhus EGW opgesteld. "Erachter is een groot doek te zien dat prachtig aansluit bij het thema. De meeste workshops kosten 1,50 euro. Sommige workshops, waaronder het zwerkballen en heksenbezems maken, zijn gratis."

Elders in de EGW worden Harry Potter-films vertoond. "We hebben daarbij diverse sponsors bereid gevonden om ons te helpen. Zo zorgt De Bolster uit Vaassen er voor dat er pompoenen zijn en worden de ingrediënten voor de pompoensoep gesponsord door de Albert Heijn. De Ondernemersvereniging Epe (OVE) laat een gratis 'Pompoen Pottertreintje' heen en weer rijden tussen het winkelcentrum en het Kulturhus EGW."

Nyst en Van Sloten verwachten veel publiek. "Vorig jaar zijn er ongeveer 200 personen geweest die de PPP bezochten, we hopen nu op nog meer bezoekers." De organisatie zou het overigens leuk vinden wanneer men verkleed komt naar dit laagdrempelige themafeest, zo besluit het duo. Entree bedraagt 1 euro per persoon.

Dennis Dekker
Meer berichten