Zeven stoere mannen uit Heerde waaronder Geb Dokter gaan de SCT nog één keer rijden voor het schoolzwemmen.
Zeven stoere mannen uit Heerde waaronder Geb Dokter gaan de SCT nog één keer rijden voor het schoolzwemmen. (Foto: Berghuizer Bad )

Laatste monstertocht schoolzwemmen

Wapenveld - "Dit wordt echt de laatste keer dat we de Scan Covery Trial (SCT) gaan rijden voor het schoolzwemmen in de gemeente Heerde. Het is voor ons geen doen om structureel jaarlijks de benodigde 30.000 euro bij elkaar te rijden. Maar vanwege het gouden jubileum van het Berghuizer Bad in 2020 gaan we nog een keer. Schoolzwemmen hoort in het jubileumprogramma".

(door Jan Nitrauw)

Dat zegt bestuurslid Geb Dokter van de stichting Berghuizer Bad. Op 2 januari 2020 stappen drie teams vanuit deze regio in om de 7.000 kilometer lange monstertocht door Scandinavië te rijden.

Dat zijn Team 65 met Harry Vinke, Bernhard Eilander en Wilbert Kruisweg, Team 67 bestaat uit Mehmet Gözek en Wim Eilander en Team 50 is het duo Harco Mulder en Geb Dokter.

De ambitie is hoog: "We willen dit jaar 50.000 euro bij elkaar brengen voor het jubilerende zwembad. Naast de benodigde 30.000 euro voor het schoolzwemmen, willen we ook graag de zonneweide een flinke opknapbeurt geven. Vandaar dat we het 50-jarig bestaan als uitgangspunt hebben gekozen: voor elk jaar 1000 euro", zegt Dokter.

Bijzonder is daarbij dat Stichting Berghuizerbad door de organisatie (SCT) verkozen als goed doel met een vrije inschrijving voor deelname aan de editie 2020. "Dit vanwege het gouden jubileum van het Berghuizerbad en de tiende editie van de SCT. Alle reden om er met elkaar een mooie jubileumeditie van te maken. Zeven stoere kerels uit de gemeente Heerde willen zich inzetten voor het Berghuizerbad", aldus Dokter. En dus gaan de teamleden de komende tijd op pad om sponsors te werven voor dit goede doel.

Eerder dit jaar liet het Berghuizer Bad weten dat het schoolzwemmen met ingang van het schooljaar 2019-2020 kopje onder dreigde te gaan. Het stichtingsbestuur nam in 2015 zelf het initiatief om weer met het schoolzwemmen te starten. Maar het betekent wel dat er elk jaar 30.000 euro bijeen gebracht moet worden om de reiskosten voor de zwemlustige kinderen te betalen. "De opgave is te groot om dit structureel te gaan doen. Vanwege het gouden jubileum gaan we nog een keer maar daarna niet meer voor het schoolzwemmen", aldus Dokter.

De PvdA probeerde met steun van D66/GL in 2015 al om de gemeenteraad te bewegen het schoolzwemmen jaarlijks te subsidiëren. Maar de initiatiefnemers kregen toen geen steun van de andere fracties. "Achter de schermen hebben we wel contact met de politiek. Maar tot een concrete bijdrage is het nog niet gekomen. Wel gaat men steeds positiever denken over het schoolzwemmen", is de indruk die Dokter heeft. De zeven stoere mannen gaan de komende maanden de sponsorgelden via acties bijeenbrengen. Wie alvast de portemonnee wil trekken, kan contact opnemen met Geb Dokter via tel 06-29486863.

Jan Nitrauw
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden