Jeugd helpt monstertjes verjagen in Voerman Museum Hattem


Help het museum door de weggegumde koe 'terug' te tekenen, een van de opdrachten in het nieuwe boekje. (foto: Voerman Museum Hattem)
Help het museum door de weggegumde koe 'terug' te tekenen, een van de opdrachten in het nieuwe boekje. (foto: Voerman Museum Hattem) (Foto: )
Kunst & Cultuur

Jeugd helpt monstertjes verjagen in Voerman Museum Hattem

Hattem - Het Voerman Museum Hattem heeft hard hulp van de jeugd nodig. Want het museum wordt geplaagd door kleine monstertjes, die de boel op z'n kop zetten. En de jeugdige museumgasten kunnen heel goed helpen deze lastige wezentjes te verjagen.

Deze dringende oproep om een handje in het museum te komen helpen, komt van niemand minder dan de schilders Jan Voerman senior en Jan Voerman junior. Zij laten dat weten in het pas verschenen boekje 'Speurtocht Voerman Museum Hattem'.

Dit educatieve boekje wordt door het museum uitgegeven en is speciaal voor de jeugd gemaakt. Het ligt gratis gereed voor de kinderen die het Voerman Museum Hattem bezoeken.

'Speurtocht Voerman Museum Hattem' staat vol met leuke opdrachtjes en puzzeltjes om op te lossen. Want de monstertjes hebben allerlei dingen zoek gemaakt. Zo is er ergens de afbeelding van een koe weggegumd en kunt je mooi helpen door zelf de koe te tekenen. Een andere opdracht is om de duizenden jaren oude klokbeker te repareren, want ook daar zijn de monstertjes bezig geweest.

En wat dacht je ervan de hertogin te redden, die gevangen wordt gehouden in een toren? Maar daarvoor moet je wel eerst je weg door een doolhof zoeken. Het zijn zomaar een paar avonturen die je kunt beleven in het boekje 'Speurtocht Voerman Museum Hattem'.

Maar er zijn niet alleen opdrachten, het boekje bevat ook quiz-vragen en geeft informatie over de geschiedenis van Hattem. Weet je bijvoorbeeld hoe dik de muren waren van de Middeleeuwse Burcht Dikke Tinne? En hoe oud is de sabel van de patriot Herman Willem Daendels, die in het museum wordt bewaard? Zomaar een paar weetjes, die helpen in de strijd tegen de monstertjes.

Vermeldenswaardig is bovendien het hoofdstuk waarin wordt beschreven hoe je zelf een zwaard kunt maken. Zo'n zwaard is overigens ook als bouwpakket in de museumwinkel verkrijgbaar.

Het gratis boekje biedt de jeugdige bezoekers een boeiende speurtocht langs de collectie van het Voerman Museum Hattem, zodat het museumbezoek zelfs een spannend avontuur wordt. Het educatieve boekje 'Speurtocht Voerman Museum Hattem' is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Stichting Kinderontwikkeling Hattem. Het museum is de stichting daar zeer erkentelijk voor.

Het Voerman Museum Hattem dankt zijn naam aan de collectie schilderijen van Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr. Naast de beeldende kunst bezit het museum ook een historische collectie van de stad Hattem waaronder zeer unieke archeologische vondsten. Zoals de 4000 jaar oude Veluwse klokbekers.
Achterstraat 46-48, tel. 038-444 28 97

www.voermanmuseumhattem.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden