Foto:

Hoe gaat het met De Bongerd in Hattem?

Hattem - Initiatiefnemers Hanzeheerd en Habion en de gemeente Hattem zijn druk bezig met het uitwerken van een haalbaar plan De Bongerd. Het plan moet in het eerste kwartaal van 2020 worden gepresenteerd.

In mei en juni van dit jaar waren er twee bijeenkomsten over de toekomst van De Bongerd. Samen met betrokken bewoners, vrijwilligers, omwonenden, gemeente en overige belangstellenden in Hattem brachten Hanzeheerd en Habion de wensen voor een nieuwe woonzorgzone in kaart. Een woonzorgzone is een plek waar je goed kan wonen en waar de zorg en diensten dichtbij zijn. Deze bijeenkomsten leverden ruim 500 wensen op.

Die wensen zijn divers. Zo is er de vraag om samen te eten en elkaar te ontmoeten, een atelier of werkplaats waar bewoners en de buurtbewoners hun creativiteit kwijt kunnen, maar ook een huiskamer en een bibliotheek voor ontmoeting en activiteiten. Verder is er gesproken over een tuin, een kinderboerderij of moestuin en een logeerkamer.

De wensen en de uitkomsten van de bijeenkomsten worden gebruikt om een haalbaar plan voor De Bongerd te maken. Er wordt rekening gehouden met een aanbod van verschillende en betaalbare woningen, die ook beschikbaar zijn voor mensen met een kleine portemonnee. Het gezamenlijk doel is een vitale 'De Bongerd'; een levendige plek waar je kunt wonen en naar behoefte zorg en verpleging kunt ontvangen en waar je niet meer hoeft te verhuizen.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden