Foto: Angela van Erven

Fietsstraat Geldersedijk geopend

Hattem - Wethouder Auke Schipper en Christianne van der Wal, gedeputeerde van de provincie Gelderland, openden maandagmorgen officieel het nieuwe fietspad Geldersedijk en de fietsstraat parallel aan de Geldersedijk.

De parallelweg Geldersedijk maakt onderdeel uit van de "doorfietsroute" in het Gelderse fietsnetwerk. Deze doorfietsroute stimuleert het fietsen en zorgt voor een aantrekkelijke verbinding tussen Hattem en Zwolle voor fietsers.
Om het comfort voor de fietsers op deze route te vergroten heeft de gemeente Hattem de parallelweg binnen de bebouwde kom, van Voermanplein tot de Burgemeester Bijleveldsingel, vervangen door beton. Naast het fietspad is nu een apart voetpad.

Buiten de bebouwde kom, van de Burgemeester Bijleveldsingel tot aan de Zuiderzeestraatweg, is de parallelweg ingericht als fietsstraat. De fietsstraat is voorzien van rood asfalt, de auto is er te gast en de maximum snelheid is 30 kilometer per uur. Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Gelderland.

Wethouder Auke Schipper en gedeputeerde Christianne van der Wal, fietsten samen een deel van het nieuwe tracé.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden