Hattem Heroes werkt aan een gezond gewicht jeugd

Hattem - In Hattem slaat een aantal partijen de handen ineen om kinderen met overgewicht en hun ouders te helpen. In het programma Hattem Heroes gaan een kinderfysiotherapeut, een diëtist en een (school)maatschappelijk werker samen met een kind en zijn ouders aan de slag om gezonder te worden.

Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Daarom is de bestrijding van overgewicht onder de jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken én voldoende bewegen dragen bij aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. De drie professionals richten zich daarom op deze drie factoren.

De insteek van Hattem Heroes is positief en er wordt gewerkt aan een blijvende verandering van de leefstijl. De kinderfysiotherapeut gaat een of twee keer per week actief bewegen met het kind. Naast het verbeteren van de conditie en de spierkracht is het ontwikkelen van plezier in bewegen belangrijk. De diëtist gaat met kinderen en ouders werken aan een gezond voedingspatroon. De (school)maatschappelijk werker gaat aan de slag met een blijvende verandering van gedrag en bijvoorbeeld met het zelfbeeld van het kind. Hiermee bereiken ze dat de deelnemende kinderen een gezond gewicht bereiken en weer lekker in hun vel zitten.

Hattem Heroes is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Hattem. Meer informatie via maatschappelijkwerkhattem@verian.nl.

Joop de Haan
Meer berichten