Kunst- en antiekveiling Wapenveld

Wapenveld - Jaap Bonhof van Artafact houdt op zaterdag 9 november een kunst- en antiekveiling op Vriezes Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld.

Artafact heeft beslag weten te leggen op bijzondere collector items. Geveild worden zeldzame antieke objecten zoals een bidet en een messing heetwaterketel uit 1900. Onder de hamer komt ook een bijzondere collectie schilderijen en tekeningen van de in 1986 overleden kunstenaar Fre J. Drost (1907-1987). Bekend waren zijn affiches voor de NS en de bloemenshows in de jaren 30. Naast zijn werk als grafisch ontwerper maakt Drost ook tekeningen, schilderen en aquarellen.
Verder komen ook divers goud en zilver, munten en zeldzame postzegels en suikerzakjes onder de hamer. Topstuk is een origineel blad postzegels van de Olympische Spelen in 1936 in Berlijn. Ook worden werken van Freek en Roland van de Berg uit Veessen geveild, alsmede werk van andere bekende kunstenaars. Uiteraard zijn sieraden, horloges en munten van de partij. Voor de handelaar en de smallere beurs worden diverse budgetlots tin, koper en ceramiek aangeboden. Bijzonder is een collectie kerststallen.
Vrijdag 8 november is er een kijkdag van 13.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Ook op de veilingdag zelf kan een uur voor aanvang van de veiling de ruim 200 kavels worden bekeken. De veiling begint om 13.00 uur.
Een beknopte catalogus is op vrijdag en zaterdag beschikbaar. De veilingcourtage geheel ten goede komt aan Vriezes Erfgoed.

Joop de Haan
Meer berichten