Voor het bestraten worden natuursteenkeien gebruikt, die zo dicht mogelijk tegen elkaar worden gelegd.
Voor het bestraten worden natuursteenkeien gebruikt, die zo dicht mogelijk tegen elkaar worden gelegd. (Foto: Angela van Erven)

Werkzaamheden aan bestrating Markt gestart

Hattem - De werkzaamheden aan de bestrating van de Markt in Hattem zijn maandag gestart. De Markt en de rijloper van de Kerkhofstraat krijgen gebakken klinkers. De klinkers maken de Markt beter toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Voor het bestraten van het Kerkplein en een deel van de Kerkhofstraat worden de natuursteenkeien hergebruikt die nu op de Markt, Kerkhofstraat en Kerkplein liggen.

Wethouder Auke Schipper kijkt uit naar het resultaat. "De keuze voor deze steen is samen met de inwoners gemaakt. Het was een uitvoerig en mooi traject waarin veel mensen hebben meegedacht."

Gemeente Hattem heeft NTP uit Hattem de opdracht gegeven voor uitvoering van de werkzaamheden. Deze week is NTP ook gestart met de inrichting van een tijdelijk depot op parkeerterrein De Bleek en het voormalige Antartica-terrein op Het Veen.
De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd. De aannemer begint met de aanpak van het Kerkplein en schuift op richting de Markt. Uiterlijk 1 mei 2020 zijn de werkzaamheden voor het totale project afgerond.

NTP heeft een gratis app ontwikkeld over de werkzaamheden. De app heet NTP Markt Hattem en is beschikbaar voor iOS en Android.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden