Boot in beweging voor de vlucht, van gesmolten glas. Het werk is te zien in Galerie De Aventurijn.
Boot in beweging voor de vlucht, van gesmolten glas. Het werk is te zien in Galerie De Aventurijn. (Foto: )

'Beweging in de Kunst' te zien in De Aventurijn

Epe - In Glasgalerie De Aventurijn aan de Polweg 2 in Epe is momenteel de expositie 'Beweging in de Kunst' te zien. De expositie duurt tot zaterdag 18 januari.

De naam heeft te maken met diverse aspecten op basis waarvan kunstenaars zich laten inspireren. Er is werk te zien van Rachel Daeng Ngalle, Mari Mészàros en marElia.

Rachel Daeng Ngalle is bevangen door de onrust in de wereld, vooral vluchtelingen. "Mensen zijn in beweging, moeten gedwongen hun huis en familie verlaten. Haat, macht, hebzucht verandert een deel van de mensheid. Als gevolg hiervan zijn miljoenen mensen op de vlucht. Tassen en koffers vol herinneringen, in vlucht achtergelaten, getuigen daarvan. Overgebleven, alleen en verloren zijn."

Mari Mészàros is altijd al gefascineerd geweest door "de arrogante overlevingskracht van objecten, die tijd, geschiedenis en menselijke leven in zich dragen".

"Onbekende mensen op oude foto's glimlachen naar ons, mensen die door iedereen al lang vergeten zijn. Een onbeduidend object, een afdruk, - een momentopname van hun leven – is het enige hartverscheurend document van hun voormalig bestaan."

Met behulp van gipsafdrukken die hun persoonlijke fysieke dimensies bewaren, maakt Mari sculpturen die eeuwige, universele menselijke gevoelens vertolken. Zij maakt het van glas, een materiaal dat breekbaar is als de mens en sterk als de mensheid.

MarElia beweegt zich op het gebied van samenstellen van bijzondere sieraden, bewegend van 'vroeger' tot 'heden' van klassiek tot modern. Edelstenen, edelmetaal, metaalsoorten, kunststof, hout, aluminium, en grondstoffen van divers aard verbindt zij tot een compositie passend bij dames en heren, oud en jong. Naar eigen idee maar zeker ook op verzoek van de aanvrager.

Kerst is ook in Beweging tijdens deze tentoonstelling.

De tentoonstelling loopt in Galerie De Aventurijn van donderdag 7 november tot en met zaterdag 18 januari 2020 (tweede kerstdag gesloten). De galerie is alleen tijdens deze periode geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Galerie De Aventurijn is te vinden Polweg 2, in Epe, telefoon 0578 - 610535. Voor meer informatie kijk op www.aventurijnglasgalerie.nl

Joop de Haan
Meer berichten