Foto: Jan Hagen

De Rossumdaerpers presenteert nieuw Prinsenpaar

Vaassen - Om elf minuten over elf in de avond van de elfde van de elfde presenteren De Rossumdaerpers in Vaassen het nieuwe Prinsenpaar van de carnavalsvereniging. Dat gebeurt zelfs op een maandag traditioneel in de open lucht in het centrum van het dorp.

De presentatie van de nieuwe Prins en Prinses is al vele jaren in de open lucht, omdat het grote aantal mensen dat dit moment wil bijwonen, niet meer in Residentie van De Ruif past. Om de spanning er zo lang mogelijk in te houden, worden de toekomstige leiders van het feest zoals gebruikelijk vermomd en met veel bombarie naar het dorp gebracht en duurt het tot het eind van de avond voor iedereen weet wie het zijn.

De Rossumdaerpers luiden al lang het nieuwe carnavalsseizoen in met een gezellige feestavond vol muziek. Om alles goed te laten verlopen, begint het feest om 21.30 uur in De Ruif, maar vanaf half elf is er ook muziek vanaf de podiumwagen die elk jaar wordt gebruikt voor de dorpsavonden. Deze wagen staat bij de Residentie opgesteld.

Vanwege de herinrichting van het plein en de bouw van het Ter Heerdtshof wordt het nieuwe paar op een andere maar gepaste manier gepresenteerd.

Voor Prins Tom II (Zonnebeld) en Prinses Sanne I (Breden) komt op 11 november een eind aan hun regeerperiode. Tijdens de officiële plechtigheden dragen zij de versierselen die horen bij hun functie over aan hun opvolgers. Traditioneel blijven de namen van de nieuwe leiders van het feest tot dat moment geheim. Na de officiële plichtplegingen die de 'echte' start van enkele prettig gestoorde maanden betekenen, bestaat uiteraard volop gelegenheid het nieuwe Prinsenpaar te feliciteren.

Vervolgens kan iedereen zich al vast verheugen op carnaval 2020 dat van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 februari wordt gehouden. Voor meer informatie kan iedereen terecht op www.rossumdaerpers.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE; NIET VOOR PUBLICATIE

Voor eventuele extra informatie kunt u terecht bij ondergetekende.

De bijgevoegde foto van de Elfde van de Elfde in 2018 mag rechtenvrij worden gebruikt onder vermelding van de naam van de fotograaf: Jan Hagen.

Met vriendelijke groeten,

Jan Leerkes,

06-53258074/0578-576869

carnaval@janleerkes.nl

Joop de Haan
Meer berichten