In multicultureel centrum De Marke gingen Hattemers met elkaar in gesprek om elkaars achtergrind te ontdekken.
In multicultureel centrum De Marke gingen Hattemers met elkaar in gesprek om elkaars achtergrind te ontdekken. (Foto: )

De ander ontdekken op Dag van de Dialoog in Hattem

Hattem - In multicultureel centrum De Marke is dinsdag weer de Dag van de Dialoog in Hattem gehouden. plaats. Het thema van de Dag van de Dialoog was dit keer 'Ontdek de ander!'. Deelnemers gingen aan drie tafels met elkaar in dialoog om andere werelden en achtergronden te ontdekken zonder ver te hoeven reizen.

De Dag van de Dialoog is een jaarlijks terugkerend evenement waarin we de dialoog vieren door in het hele land op verschillende plekken met elkaar in gesprek te gaan. "Door de dialoog geven we stem aan wat er leeft", geeft directeur Stichting Welzijn Hattem aan. De dialoog tussen verschillende partijen is volgens Stam van belang. "Omdat we nieuwsgierig blijven naar de ander, die op een geheel andere wijze je blik kan verruimen."

Vorig jaar, maar ook dit jaar werd de Dag van de Dialoog geopend door wethouder Carla Broekhuis, die tot het einde bleef en betrokken meedeed.

Hattem neemt dit jaar voor de vierde keer deel aan de Dag van de Dialoog. Eerdere edities bleken succesvol dankzij de waardevolle gesprekken, nieuwe samenwerkingen en vriendschappen die hieruit zijn voortgekomen.

Joop de Haan
Meer berichten