Het Huygens Vocaal Ensemble zingt zondag in de Grote Kerk in Epe. Op het programma staat voor het eerst werk van Wolfgang Amadeus Mozart .
Het Huygens Vocaal Ensemble zingt zondag in de Grote Kerk in Epe. Op het programma staat voor het eerst werk van Wolfgang Amadeus Mozart . (Foto: )

Huygens Vocaal Ensemble zingt Requiem Mozart in Epe

Voor het eerst in de meer dan 25-jarige geschiedenis van het Huygens Vocaal Ensemble staat er werk van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) geprogrammeerd. Het ensemble is voor de uitvoering uitgebreid naar 22 zangers.

Epe - Het is zondag 17 november te horen in de Grote Kerk in Epe, aanvang 15.30 uur.

Na een lange tijd van aandacht voor opera's ging Mozart omstreeks 1790 weer religieuze muziek schrijven. Zijn Requiem kon hij echter niet meer voltooien. Hij rondde de eerste twee delen af (Introitus en Kyrie) en schreef van het Dies irae wel noten voor koor en strijkers, maar de instrumentatie bleef onvolledig.

Het Huygens Vocaal Ensemble voert bij dit concert de versie van Süssmayr uit. Deze keuze is niet alleen praktisch, het is ook een compositie met een kop en een staart. Süssmayr gebruikte voor het einde namelijk de noten van de eerste delen.

Naast het Requiem zingt het Huygens Vocaal Ensemble twee grote romantische motetten van Mendelssohn; een uit de vroege romantiek en een uit de laatromantiek, die een mooie inleiding vormen op het Requiem van Mozart.

Info en kaarten via www.huygensmusic.nl. Kaarten kosten in de voorverkoop 19,50 euro en aan de kassa 25 euro.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden