Van links af Marian Blauw, Monique Adelerhof en Henriëtte Tolsma. Ze zijn al lang betrokken bij de Sinterklaasintocht in Epe.
Van links af Marian Blauw, Monique Adelerhof en Henriëtte Tolsma. Ze zijn al lang betrokken bij de Sinterklaasintocht in Epe. (Foto: )

'Genieten van vrolijke gezichtjes' tijdens intocht Sinterklaas in Epe

Epe - "Als je ziet hoe uitzinnig die kinderen zijn wanneer Sinterklaas en zijn pieten weer in Epe zijn, dan ben je snel vergeten hoe veel tijd de voorbereiding van zo'n evenement ook al weer kostte." Monique Adelerhof van 't Snoepie lacht als ze denkt aan die vrolijke kindergezichtjes met ogen als knikkers zo groot. Aan die trits enthousiastelingen die langs de route staan en de longen uit het lijf zingen. Die de goedheilig man uit volle borst welkom heten op het Eper Marktplein. "Het is bijna zo ver! Ik heb er enorm veel zin in." De intocht van Sinterklaas in Epe is op zaterdag 23 november.

(door Dennis Dekker)

Monique is al jaren lid van de Ondernemersvereniging (OV) Epe. Sinterklaas is één van de evenementen waar ze zich steevast erg graag mee bezig houdt. "Al doe ik het natuurlijk niet alleen. Er zijn zo veel vrijwilligers die meehelpen. Het leeft echt in Epe." Twee daarvan wil ze hierbij echter nog wel graag extra in het zonnetje zetten. "Marian Blauw bijvoorbeeld. Zij is al jaren betrokken bij het schminken van de pieten en van Sinterklaas. Ook Henriëtte Tolsma draagt een prachtig steentje bij. Want in haar bedrijf aan de Lange Veenteweg mogen de pietjes geschminkt worden."

Vol enthousiasme vertelt Monique wat er de komende weken allemaal op stapel staat. "Vanaf 18 november is het oude pand van Shoeby (Hoofdstraat 103) verworden tot pakjeshuis. Zaterdag 23 november komt Sinterklaas weer in Epe. Samen met ruim honderd pieten maakt hij vanaf 13.15 uur een ronde door in het centrum van Epe." De stoet begint aan de Lange Veenteweg in Epe en gaat vervolgens via de Rondweg, de Hoofdstraat, de Asseltsestraat, de Korte Kuipersweg, weer terug over de Rondweg, de St. Jorisweg en de Stationsstraat om te eindigen op het Marktplein. "Het wordt weer een gezellige middag. Er is een pietenband, er rijdt een treintje met pietjes rond, er is een draaiorgel te zien en een dj-piet verzorgt een rijdende disco." Op het Marktplein geven Koen en Simon een Sinterklaasshow, is Roy Otters de ceremoniemeester en houdt OV Epe-voorzitter Martin Lokhorst een welkomspraatje.

"Maar dit jaar hebben we nog iets bijzonders. Op zaterdag 30 november loopt Sinterklaas weer met een reeks pieten door het dorp. Er worden cadeautjes uitgedeeld aan kleine kinderen en men kan warme chocolademelk krijgen. Maar als de stoet rondom 14.15 uur bij de Grote Kerk in Epe komt, dan zullen een aantal pieten gaan abseilen vanuit een klein raampje in de Eper kerktoren. Dat gaat erg spectaculair worden. We hopen dus dat er veel mensen komen kijken naar de abseilpieten."

De afgelopen jaren was Monique ook één van de bestuursleden van de OV Epe. Daar stopt ze aan het eind van het jaar mee. "Het is een keer genoeg geweest." Toch zou het maar zo kunnen zijn dan ze nog wel een aantal evenementen blijft doen. Helemaal zeker weten, doet ze het niet, maar de Sinterklaasintocht kan daar best één van zijn. "Die vrolijke kindergezichtjes zijn geweldig. Daar geniet ik enorm van."

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden