Feestelijke intocht van Sinterklaas in Hattem

Hattem - Sinterklaas komt zaterdag 16 november om 13.30 uur samen met zijn Pieten aan in de haven van Hattem.

In de haven wordt Sinterklaas welkom geheten door de loco-burgemeester, de Vooruit Piet, de Kleikloeten, en door een heleboel zingende kinderen.

Daarna volgt hij de route onder de Dijkpoort door, Kruisstraat, Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat en Kerkhofstraat. De optocht is uitgebreid met een bakkersfiets met BakkersPieten, een Glutenvrije Piet, een brandweerwagen en de Sinterklaas Koets. In de Achterstraat of Ridderstraat is de optocht goed te zien.
Ongeveer om 14.30 komt Sinterklaas aan op het plein aan de Kerkhofstraat. Er is een klein podium waar kinderen de Sint een handje kunnen geven of even samen op de foto mogen. Daarnaast is er vrolijke Pietengym in de winkelstraten met Sinterklaasmuziek. De kinderen kunnen spelletjes doen met de zwarte Pieten, zoals jutezaklopen, stoelen dans en cadeautjes gooien.

De herkenbare Glutenvrije Piet heeft glutenvrije en lactosevrije pepernoten.
Zaterdag 16 november hangt er in vijftig winkels in Hattem een A4-tje in de etalage met een letter erop. Kinderen kunnen meedoen door alle letters te zoeken. Het formulier van de etalage wedstrijd staat op www.ronduithattem.nl of is af te halen bij de Bruna.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden