Raymond Peelen is de enthousiaste nieuwe voorzitter van MHC Epe. (foto: Dennis Dekker)
Raymond Peelen is de enthousiaste nieuwe voorzitter van MHC Epe. (foto: Dennis Dekker) (Foto: )
Sport

Peelen nieuwe voorzitter MHC Epe: 'Dit wordt leukste hockeyclub op Veluwe'

Emst - Raymond Peelen uit Emst is sinds een paar maanden de enthousiaste nieuwe voorzitter geworden bij de Mixed Hockey Club (MHC) Epe. "Mijn 5-jarige dochter sport hier sinds kort. Op een zaterdagmiddag werd er geflyerd. Men was op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ik heb die maandag daarna direct contact gezocht. Ik wil hier wel energie in steken."

(door Dennis Dekker)

Sindsdien ging het rap, zo blijkt wanneer je met de bevlogen Peelen spreekt. "Ik zei toen dat ik het wel wilde doen, maar ik legde ook een voorwaarde op tafel. Ik wilde alleen voorzitter worden als ik zelf een nieuw bestuur mocht samenstellen. Dat was binnen een dag geregeld."

Mark Goutbeek, Jan-Willem Willink, René Heemskerk en Bjarne Pechler haakten aan en maakten het nieuwe hockeybestuur in Epe compleet. De heren werden tijdens de Algemene Ledenvergadering op 19 september met een 'staande ovatie' verkozen. Peelen: "Toen zijn we gaan knallen. Dat hebben we de leden tijdens die ALV ook toegezegd. We gaan het eerste jaar heel veel dingen aanpakken. We willen deze vereniging de leukste en de gezelligste hockeyclub van de Veluwe maken." De handen uit de mouwen dus. En dat kan volgens Peelen op verschillende vlakken. De openbare ruimte bijvoorbeeld, de inrichting van het clubhuis, maar óók het beleid van de vereniging.

"We wilden als bestuur het goede voorbeeld geven en zijn gewoon begonnen. Inmiddels zien we dat veel leden ook enthousiast zijn geworden om mee te helpen." Zo is er al een fietsenhok geplaatst, werden lantaarnpalen op het terrein gezet en is er een opruim- en klusdag gehouden. "Daarbij wordt de inrichting van het clubhuis drastisch aangepakt en zijn er veel oude spullen weggegooid. Samen met interieurstyliste Joan van Olst kijken we hoe alles wat gezelliger gemaakt kan worden. Uiteraard proberen we zo min mogelijk geld uit te geven. Dat is ook een sport, toch?"

Aan de andere kant moet er juist geld binnenkomen. Zo wordt er (in het eerste jaar) met een gereduceerd contributietarief gewerkt om meer nieuwe leden te krijgen en gaan sponsorcontracten opnieuw opgesteld worden. "De borden langs de velden worden ook vervangen. De sponsors moeten enthousiast worden en letterlijk zien en voelen wat aandacht bij MHC Epe voor hen kan betekenen."

Peelen en de zijnen hebben ook een andere visie op het horecabeleid bij deze vereniging. "Voorheen werd er pas laat in de middag alcohol geschonken. Wij hebben die grens wat vervroegd. We zoeken naar meer gezelligheid en dus ook meer omzet voor de clubkas. Om die reden willen we evenementen zoals een regionaal hockeytoernooi of een pubquiz gaan organiseren." Voorheen had Peelen naar eigen zeggen niet veel met hockey. Inmiddels begint het ook bij de kersverse voorzitter te kriebelen. "Mijn partner zit al in team en ik ben zelf ook gevraagd. Even een waarschuwing aan iedereen: ik heb weinig verstand van het spelletje. Maar ik wil me ook daarbij graag inzetten."

Dennis Dekker
Meer berichten