De RVTT voert de deelnemers over een grote variëteit aan terreinen.
De RVTT voert de deelnemers over een grote variëteit aan terreinen. (Foto: )

Uitdagende tocht voor mountainbikers

Heerde - Toerclub Heerde houdt op zaterdag 23 november de eerste Rabobank Veld Toertocht (RVTT) van het seizoen 2019 - 2020. 

De RVTT is een sportief en recreatief evenement in de natuur van de Noord-Veluwe, voor een zo breed mogelijke groep mountainbikers. De wielersportbond NTFU heeft de RVTT erkend en aangemerkt als een tocht die 'extra goed is geregeld'. De RVTT voert de deelnemers over een grote variëteit aan terreinen: single tracks, langzaam oplopende paden, heide en pittige klimmetjes.

Start en finish is bij het clubgebouw van de Voetbalvereniging Heerde aan de Veldweg te Heerde. De route naar de startlocatie is met borden aangegeven. Zowel op de startlocatie als op de routes zijn medewerkers van de EHBO aanwezig. Na afloop is er gelegenheid om te douchen.

Het evenement heeft vier afstanden: 30, 50, 60 en 75 kilometer. Daardoor kunnen zowel beginnende als meer geoefende mountainbikers goed aan hun trekken komen.
Tussen 9.00 en 10.00 uur kan worden gestart voor de 60 en 75 kilometertocht. Deelnemers aan de 30 en 50 kilometertocht kunnen starten tussen 9.00 en 10.30 uur. In de routes zijn twee verzorgingsposten opgenomen. Verder zijn medewerkers van sponsor Dickhof Rijwielen Oosterwolde paraat om, waar nodig, technische assistentie te verlenen.

De deelnamekosten zijn voor alle afstanden gelijk en bedragen 7 euro per deelnemer. NTFU leden ontvangen 2 euro korting op vertoon van hun pasje. Om het mountainbiken voor jeugdigen tot 18 jaar te promoten is deelname voor hen gratis. Wel moeten zij zich inschrijven.

Toerclub Heerde draagt 1 euro per deelnemer af aan de Stichting Schaapskudde Heerde Epe. Deze stichting heeft als doel om de schaapskudde in stand te houden. Toerclub Heerde heeft zich als sponsor voor drie jaar verbonden.

tcheerde.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden