Van links af Goos Zwanikken, Zwier van der Weerd en Rob Aalberts. Het trio roept Oenenaren op om 29 november naar het dorpsplein te komen.
Van links af Goos Zwanikken, Zwier van der Weerd en Rob Aalberts. Het trio roept Oenenaren op om 29 november naar het dorpsplein te komen. (Foto: )

'Oenenaren: verzamelt u!': Safari op vrijdagavond 29 november

Oene - Ze geven hints, maar ze vertellen niets. Ze beantwoorden vragen en die antwoorden verraden bar weinig. Dit interview zorgt dus niet voor een concreet verhaal. Dit interview zorgt voor extra vraagtekens en veel meer raadsels. Oké er is één feit boven water gekomen. "Alle Oenenaren, maar ook geïnteresseerden uit andere omliggende dorpen, moeten vrijdagavond 29 november komen naar het dorpsplein. Rond 20.30 uur gaan we daar iets fantastisch doen."

(door Dennis Dekker)

Goos Zwanikken, Rob Aalberts en Zwier van der Weerd laten zich uitgebreid interviewen, maar laten eveneens 'absoluut niet het achterste van hun tong zien'. Zwier van der Weerd somt in dit gesprek overigens wel een paar aspecten waardoor je als goede verstaander een redelijke inschatting kunt maken over de succesfactor van dit aanstaande evenement. "We zijn met De 4 Musketiers weer bij elkaar gaan zitten. We gaan die avond iets geweldigs laten zien. Het wordt een prachtige, spannende ervaring."

De facebookpagina van De 4 Musketiers (facebook.com/De4Musketiers/) verraadt wat meer over het evenement. Daarop zijn enkele filmpjes te zien waar 'de musketiertjes' het hebben over uitdaging en over avontuur. "Wees goed ter been, trek warme kleren aan en dompel je onder in een mooi avontuur. Want we gaan op safari."

Op safari in Oene, daarmee is er nog niet veel duidelijkheid. Wel is het zo dat Van der Weerd, Zwanikken en Aalberts samen in de commissie van de Oener kerstmarkt zitten. Dus daar zal die safari op 29 november wel iets mee te maken hebben. Echter: die kerstmarkt vindt pas op 13 december plaats. "Toch kunnen we nu al wél verklappen dat het avontuur op die vrijdagavond inderdaad direct iets met de kerstmarkt te maken heeft."

Jong en oud zijn welkom op dit gratis toegankelijke evenement dat De 4 Musketiers verzonnen hebben, aldus Van der Weerd. "De 4 Musketiers houden zich bezig met het bedenken, organiseren en uitvoeren van evenementen in het dorp Oene. Zodat Oenenaren elkaar weer gaan ontmoeten. We doen dat altijd in samenwerking met inwoners en bedrijven." Naast Van der Weerd maken Jan Lowin IJzerman en Joost Lubbinge deel uit van dit illustere collectief. "De 4e Musketier is altijd een wisselend persoon die iets met het desbetreffende evenement te maken heeft. Dit keer is Daan van Es onze 4e Musketier. Voor degenen die haar kennen: dat zou óók een hint kunnen zijn", meldt Van der Weerd lachend. Naast het creëren van al die extra vraagtekens roepen Van der Weerd, Goos Zwanikken en Rob Aalberts Oenenaren hierbij nogmaals met klem op om vrijdagavond 29 november vanaf 20.30 uur op het dorpsplein te staan. "Ook enthousiastelingen uit de omliggende dorpen zijn van harte welkom. Zet het in je agenda en kom die avond naar Oene."

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden