Buurtsportcoaches Mara, Jesse en Marijke kunnen door de uitbreiding hun werkzaamheden om Hattemers aan het bewegen te krijgen uitbreiden.
Buurtsportcoaches Mara, Jesse en Marijke kunnen door de uitbreiding hun werkzaamheden om Hattemers aan het bewegen te krijgen uitbreiden. (Foto: Angela van Erven)

Team Buurtsportcoaches hattem uitgebreid

Hattem - De gemeente Hattem is een buurtsportcoach rijker. De nieuwe buurtsportcoach Mara Glastra gaat zich richten op het aangepast sporten binnen de Hanzestad. Door de uitbreiding kunnen de buurtsportcoaches de werkzaamheden om Hattemers aan het bewegen te krijgen uitbreiden.

(door Angela van Erven)

Het team van buurtsportcoaches bestaat verder uit de buurtsportcoaches Jesse en Marijke.
De buurtsportcoaches zijn sinds 2016 actief in Hattem en in dienst bij MFC de Marke. De buurtsportcoach is een bruggenbouwer tussen buurt, onderwijs en sport. Samen met scholen, sportverenigingen en instellingen werkt het team van buurtsportcoaches aan een gezonde en actieve leefstijl voor alle inwoners in Hattem.

Hattem is officieel een JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gemeente. JOGG is een lokale aanpak voor meerdere jaren met als doel het bevorderen van een gezonde leefstijl onder jongeren. Buurtsportcoach Jesse Terpstra heeft sinds kort de taken van JOGG-regisseur Klaas Jan Ritzema overgenomen die een nieuwe baan heeft gevonden bij het landelijk JOGG-bureau.

"Daardoor is de structuur van werken bij de buurtsportcoaches veranderd", geven de buurtsportcoaches aan. "Naast de taken die wel al deden gaat Jesse zich meer richten op de coördinatie en de jeugd, Marijke haar taak is het bewegen voor senioren bevorderen en Mara gaat zich bezig houden met het aangepast sporten."

Verder organiseren de buurtsportcoaches activiteiten met als doel inwoners van Hattem meer te laten bewegen en kennis te laten maken met verschillende sportactiviteiten en sportverenigingen die de Hattem rijk is. "Daarnaast zorgen wij voor een structurele verbinding tussen scholen, instellingen, sportverenigingen en buurten. De Marke is onze thuisbasis. Van daaruit zijn we actief in heel Hattem. In de drie jaar dat we actief zijn is al veel bereikt. We geven bewegingsonderwijs op vier basisscholen en zijn actief om te bewegen met ouderen, werken samen en ondersteunen andere lokale organisaties en verenigingen en organiseren het Nijntje Beweegfeest, schoolsportdagen, Koningspelen, JOGG campagne tijdens de avondvierdaagse en iedere vakantie een activiteit voor kinderen tijdens de vakanties."

Graag blijven de buurtsportcoaches op de hoogte van alle activiteiten rondom sport en gezondheid binnen de gemeente Hattem. "We komen graag in contact met scholen, sportverenigingen en instellingen die hierbij ondersteuning kunnen gebruiken, samen staan we sterker."

Woensdag 27 november organiseren de buurtsportcoaches het grote Pietenbeweegfeest in MFC de Marke voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar. "Haal je pietenbeweegdiploma door samen met de zwarte pieten pakjes door de schoorsteen te gooien, over daken te lopen, te schommelen, klimmen en meer. Ronde 1 is van 13.15 tot 14.15 uur en ronde 2 van 14.30 tot 15.30 uur. Aanmelden tot uiterlijk 22 november aan via buurtsportcoach@mfcdemarke.nl. De entree is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden