De overhandiging van de jassen aan de teams Scanct Berghuizerbad door Total vd Put.
De overhandiging van de jassen aan de teams Scanct Berghuizerbad door Total vd Put. (Foto: )

Warme jassen voor teams Scanct Berghuizerbad

Wapenveld - Total vd Put Heerde heeft in samenwerking met Total Nederland zaterdag de teamjassen overhandigd aan de teams van het Berghuizerbad die in de eerste weken van januari kriskras door Scandinavië rijden om geld bij elkaar te krijgen voor onder andere het schoolzwemmen.

Deze jassen konden gelijk getest worden tijdens de experience day van de Scanct. Dit is een dag voor alle teams die deelnemen aan de Scan Covery Trial van januari. De teams kregen informatie over wat ze kunnen verwachten tijdens de route's onder wisselende winterse omstandigheden. De weersomstandigheden zijn vooraf niet te voorzien. Dat maakt het rijden van deze trial ook zo uitdagend. De tocht gaat over 7.000 kilometer door sneeuw, ijs en ijzel. Enige voorbereiding is wel noodzakelijk.

Na een middag rijden in de Gelderse Vallei konden de teams met de nummers 50, 65 en 67 oefenen en werd gelijk het startklassement bepaald. De teams van Mehmet Gozek, Wim Eilander, Bernhard Eilander, Wilbert Kruisweg, Harry Vinke, Harco Mulder en Geb Dokter vielen buiten de top 10. Maar duidelijk is wel dat de onderlinge band erg goed.

Het resultaat is ondergeschikt aan de doelstelling om veel geld in te zamelen voor Stichting Berghuizerbad in Wapenveld. De mannen proberen 50.000 euro bij elkaar te rijden en er zijn veel mogelijkheden om dit doel te bereiken.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden