Ds. Kees Lavooij en ds. Caroline van der Leek-Vosmeer voor de Dorpskerk in Vaassen.
Ds. Kees Lavooij en ds. Caroline van der Leek-Vosmeer voor de Dorpskerk in Vaassen. (Foto: Wim van 't Einde)

Vaassense predikanten geven een Adventsboekje uit

Vaassen - Predikanten van de Dorpskerk van Vaassen hebben een boekje uitgegeven, waaruit elke dag in de adventstijd gelezen kan worden. Een boekje dat begint op zondag 1 december en eindigt op eerste Kerstdag.

De vier weken voor Kerst wordt ook wel de adventstijd genoemd. Een tijd waarin mensen in de kerk vooruit kijken naar Kerst.

"Het is nadrukkelijk ook een boekje om dingen te doen", vindt ds. Caroline van der Leek-Vosmeer. "Daarom staan er ook een recept en een knutselwerk in. Ook mensen die van muziek houden komen aan hun trekken, want je kunt ook luisteren naar een Adventslied".

Het boekje bevat afbeeldingen die passen bij het thema van die dag. Het biedt met de bijbehorende tekst de mogelijkheid om meditatief stil te staan bij het dagelijkse thema.

"We willen mensen aan het denken zetten" vertelt ds. Kees Lavooij. "Advent is een tijd van inkeer, waar je niet alleen feestviert, maar juist ook eerlijk naar jezelf kijkt. Hoe kijk ik naar de wereld om me heen en de geestelijke aspecten van het leven?"

Het boekje kan buiten de kerkdiensten om worden gebruikt, maar op de ochtenden van de vier Adventszondagen zal de tekst uit het boekje worden gebruikt in de diensten. Na de dienst is er altijd tijd om met elkaar over de inhoud van de teksten te praten.

Het Adventsboekje kost 5 euro en kan op zaterdagmorgen tussen 10.30 en 12.30 uur in de Dorpskerk worden aangeschaft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden