Josh Roelofs (l) kreeg de Pluim en Aad Eilander de Vrijwilligersprijs 2019 uit handen van burgemeester Koops.
Josh Roelofs (l) kreeg de Pluim en Aad Eilander de Vrijwilligersprijs 2019 uit handen van burgemeester Koops. (Foto:Jan Nitrauw )

Inzet Aad Eilander voor WZC bezegeld met Vrijwillligersprijs 2019

Heerde - Het was een prachtig gebaar: Aad Eilander de winnaar van de Vrijwilligersprijs overhandigde meteen zijn cadeaubon van honderd euro aan de winnaar van de Pluim bij de jeugd Josh Roelofs. Die voert actie om zijn opa aan een rolstoelbus te helpen en dat wilde Aad meteen ondersteunen.

(door Jan Nitrauw)

De uitreiking was één van de onderdelen van een druk bezochte vrijwilligersavond in De Heerd, jaarlijks georganiseerd door de gemeente Heerde. Daarmee de dank onderstrepend aan de talloze vrijwilligers die kleur geven aan de samenleving.

Burgemeester Jacqueline Koops zette eerst de jeugd in het zonnetje. Dat gold Isa Scholten, Marijn Bredenhoff, Soraya Biesterbosch en vooral Josh Roelofs die de Pluim kreeg uitgereikt. Josh zorgt veel voor zijn opa. Hij heeft onlangs zelf een lied geschreven, waarmee hij geld wil inzamelen voor een rolstoel voor zijn opa én voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Hij collecteerde ook dit jaar weer zelf voor dit fonds. "Ook voor anderen staat Josh vaak belangeloos klaar. Iemand die zoveel doet voor een ander, verdient het om in het zonnetje te worden gezet", aldus burgemeester Koops, Die vervolgens meedeelde dat er totaal elf aanmeldingen binnen waren gekomen voor de Vrijwilligersprijs. Eén voor één werden die voorgesteld.

Uiteindelijk maakte de burgemeester bekend dat de jury unaniem de Vrijwilligersprijs 2019 had toegekend aan Aad Eilander, vrijwilliger bij voetbalvereniging WZC te Wapenveld. "Meer dan verdiend: 'Een gouden kracht voor de vereniging, waar er maar een paar van zijn binnen het verenigingsleven!", citeerde de burgemeester uit het juryrapport. Aad Eilander is een zeer belangrijke kracht voor voetbalvereniging WZC. Hij wordt daar gezien als 'een boegbeeld voor onze vereniging'.

Aad Eilander is momenteel bestuurslid pr, sponsoring en activiteiten en vanuit het bestuur verantwoordelijk voor de uitvoering van deze taken.Ook is hij kartrekker van de presentatiegids, waarmee WZC vorig jaar de eerste prijs won voor beste presentatiegids van Nederland. Verder zorgt hij voor de pr op de website en Facebook, bijvoorbeeld met verslagen van het eerste elftal en live radioverslag als ondersteuning van Radio 794.

Ook is Aad voorzitter van de commissie Zomerfeest die de jaarlijkse rommelmarkt met veel omlijstende activiteiten in het Stationspark organiseert. Burgemeester Koops wist ook dat Aad Eilander de inmiddels gediplomeerde ijsmeester is als Koning Winter zijn intrede doet. Bij WZC kijken ze dan weer uit naar de Molentocht op het Apeldoorns kanaal. "Toen de gemeente meer aandacht vroeg voor veiligheid, ben je samen met Wim Eilander zelfs een cursus in Friesland gaan volgen", wist de burgemeester te vertellen. Waarna Aad de oorkonde en de bloemen in ontvangst kon nemen en voorzitter Antoine Sonnega de cheque voor 'Proud to be a pad' WZC.

Jan Nitrauw
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden