Lucienne Draaijer en Nadine Feith gaan 13 december plaatjes draaien voor het goede doel. Hun Top 200 Café komt in de etalage van Dick.And.Co.
Lucienne Draaijer en Nadine Feith gaan 13 december plaatjes draaien voor het goede doel. Hun Top 200 Café komt in de etalage van Dick.And.Co. (Foto: )

Top 200 Café in etalage Dick.And.Co

Dennis Dekker

Geef cadeautje en vraag plaat aan

Lucienne Draaijer uit Heerde presenteert wekelijks het programma PlaatjesDraaijer (donderdag van 18.00 tot 20.00 uur) bij Radio 794. Elke uitzending heeft een thema en af en toe haakt er een sidekick aan zodat dit thema verder uitgediept wordt. Een tijdje geleden kwam vriendin Nadine Feith in Luciennes uitzending. Samen draaide het duo liedjes uit de Top 2000. Tijdens deze uitzending ontstonden ideën voor een ludiek vervolg. Dat vindt komende vrijdag 13 december plaats.

heerde - Vanuit een 'Top 200 Café' gaan de dames deze dag een aantal uren achter elkaar live radio maken. Die studio wordt komende week opgebouwd op een unieke locatie: de etalage van kledingwinkel Dick.And.Co (waar Nadine mede-eigenaar is, red.). Van 13.00 tot 21.00 uur worden er nummers gedraaid die ook ook in de Top 2000 van Radio 2 staan. "Of liedjes die daar wat ons betreft thuishoren."

Voedselbank

De dames doen dat niet alleen. Ze roepen luisteraars op om tijdens die uitzending naar de kledingwinkel te komen en zelf een plaatje aan te vragen. "Maar daar moeten ze wel wat voor doen. We hebben namelijk een goed doel aan ons radioprogramma verbonden", vertelt het duo. "Wil je een liedje aanvragen, dan kost je dat een cadeautje. Een cadeautje dat je aangeschaft hebt voor een kind in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Die cadeaus komen vervolgens in de kerstpakketten die door de Voedselbank gegeven worden aan gezinnen uit de omgeving van Heerde. "Voor sommige gezinnen in deze regio is het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat er tijdens Sinterklaas en de kerstdagen cadeautjes gekocht worden. Dus heb jij nog een cadeautje over of wil je er één kopen? Kom die dan brengen bij het Top 200 Café en vraag een plaatje aan. Zo hopen we veel andere kinderen blij te maken." De cadeaus worden gecategoriseerd op leeftijd. "We maken een groep '0 tot 4', '4 tot 8' en '8 tot 12'. Zodat ze altijd bij kinderen van de juiste leeftijd terecht komen. Het zou mooi zijn wanneer de presentjes ingepakt gedoneerd worden." Natuurlijk kan je ook geld doneren om een plaat aan te vragen. "Dan kopen wij daar later zelf een cadeau van." De eerste cadeau en donaties zijn al binnen. "We horen van veel mensen dat ze dit een gaaf initiatief vinden en dat ze zeker een plaatje komen aanvragen. De reacties zijn veelbelovend."

Welke nummers er volgens Nadine en Lucienne sowieso in deze Top 200 thuishoren? Daar hoeven de dames niet lang over na te denken. Ze hebben allebei een onbetwiste favoriet. Nadine: "Ik ga voor Keep The Wolves Away van Uncle Lucius. Echt een geweldig nummer." Zo'n prachtig nummer weet Lucienne ook wel op te noemen. "Ik wil Paint My Heart van The Teskey Brothers graag aan de playlist toevoegen. Maar heb jij een ander idee? Kom vrijdag 13 december dan vooral met een cadeautje naar Dick.And.Co en vraag zelf een liedje aan!" Bij de Heerder kledingzaak kun je zaterdag 14 december ook nog cadeautjes komen brengen voor in de Voedselbank-pakketten.

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden