De Fontein organiseert ook dit jaar weer een kerstpakkettenactie
De Fontein organiseert ook dit jaar weer een kerstpakkettenactie (Foto: Angela van Erven)

Kerstpakkettenactie in Hattem blijkt zeer nodig

Hattem - Voor de zevende keer organiseert De Fontein, in samenwerking met andere instanties, een kerstpakkettenactie voor mensen die iets extra's of een bemoediging kunnen gebruiken.

(door Angela van Erven)

'Als Hattemers voor Hattemers, kerst voor iedereen' is de achterliggende gedachte van deze actie. Houdbare levensmiddelen of een eigen kerstpakket kunnen van 9 december tot 18 december ingeleverd worden bij De Fontein in de Hanzestad.

"We willen graag Gods liefde uitdragen in en vanuit De Fontein door woord en daad. Dit willen we natuurlijk doen door de winkel, maar ook door andere activiteiten te organiseren. Eén daarvan is de kerstpakkettenactie. Een jaar of acht geleden kwamen we er achter dat er voor de Hattemers niet zoveel werd georganiseerd op dit gebied. Zowel de medewerkers als de hulpverlenende instanties waren van mening dat een kerstpakkettenactie welkom was. We gunnen iedereen een mooie Kerst."

"De actie is in eerste instantie bedoeld voor mensen die financieel niet draagkrachtig zijn, maar ook Hattemers die een bemoediging kunnen gebruiken, ontvangen een pakket", geeft Gerda Post aan. "Zijn er mensen in uw omgeving die blij gemaakt kunnen worden met een pakket, dan kunt u tot dinsdag 17 december een briefje inleveren in de winkel aan de Kerkstraat 32. Vermeld hierop de naam, het adres en de gezinssamenstelling".

In het eerste jaar dat de actie plaatsvond werd er klein gestart in de ruimte boven de winkel met 40 kerstpakketten. De actie bleek al snel een succes. Vorig jaar werden er 120 pakketten uitgedeeld. "Dit jaar mogen we gebruik maken van de leegstaande oude bibliotheek om de pakketten klaar te maken. We kunnen nog hulp gebruiken bij het samenstellen van de pakketten op 18, 19, 20 december en bij het bezorgen van de pakketten op 21 en 23 december. Men kan zich aanmelden via info@fonteinhattem.nl of 038 - 4440796. Ook een gift voor deze actie is van harte welkom."

"De reacties van de ontvangers van een pakket zijn heel verschillend", aldus Post die samen met Gerda van Dijk de initiatiefnemers is van de Fontein. "Vaak worden we hartelijk ontvangen en bedankt. Mensen zijn tot tranen toe geroerd. In de afgelopen jaren is er een enkeling geweest die aangaf dat het niet nodig was, soms uit schaamte. Vaak geven we een pakket af en gaan weer door. Soms mogen we binnen komen en horen hele verhalen. Achteraf krijgen we nog wel eens een kaartje of briefje met een bedankje".

Naast de kerstpakkettenactie is De Fontein meer dan alleen een winkel. "Het is ook een plek waar je altijd even een kopje thee of koffie kan drinken en even binnen kan lopen voor een praatje. We organiseren workshops en kinderactiviteiten. Op 13 december tijdens de kerstkoopavond kunnen kinderen om 16.30 tot 19.00 uur een kerstverhaal horen een adventskalender maken", besluit Post.

www.fonteinhattem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden