Het bestuur van Voor Mekaar bedankt Willem van Gelder (88) die afscheid neemt als vrijwilliger bij de hulpdienst.
Het bestuur van Voor Mekaar bedankt Willem van Gelder (88) die afscheid neemt als vrijwilliger bij de hulpdienst. (Foto: Angela van Erven)

Voor Mekaar Hattem bedankt vrijwilligers

Hattem - Als dank voor hun inzet zijn de vrijwilligers in het zonnetje gezet door het bestuur van de hulpdienst Voor Mekaar. De ruim veertig vrijwilligers van de hulpdienst zetten zich in om belangeloos iets voor hun stadsgenoten te betekenen. Dit jaar werden al 1900 uren hulp geboden door Voor Mekaar.

(door Angela van Erven)

Een speciaal woord van dank was er voor Willem van Gelder. Deze 88-jarige Hattemer neemt na tien jaar afscheid als vrijwilliger bij Voor Mekaar. In totaal werd Van Gelder maar liefst 350 keer ingezet om hulp te bieden. "Het is geweldig dankbaar werk om iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik ben begonnen als vrijwilliger om iets om handen te hebben nadat mijn vrouw was overleden. Het werk ga ik zeker missen nu ik moet stoppen vanwege mijn gezondheid".

Door afwezigheid van voorzitter Henry van der Kolk werden de vrijwilligers welkom geheten door vice-voorzitter Gerda Veltman.

In de Franse School werden de vrijwilligers voorzien van een overheerlijk buffet dat gedeeltelijk gesponsord werd door Tonie en Margreet Herkert. Na afloop van het gezellig samenzijn ontvingen alle vrijwilligers een Hattem Cadeaubon en een boekje over palliatieve terminale zorg.

Voor Mekaar is een vrijwillige hulpdienst voor alle inwoners van Hattem. Voor Hattemers, door Hattemers. De stichting biedt belangeloos hulp in de thuissituatie aan Hattemers die om wat voor reden ondersteuning nodig hebben. Vrijwilligers blijven nodig om de werkzaamheden te kunnen voortzetten.

Daarnaast is de hulpdienst op zoek naar een secretaris die het bestuur wil versterken. Door vrijwilliger te worden bij Voor Mekaar kan men daadwerkelijk iets betekenen voor de mede Hattemer.

Alle Hattemers van jong tot oud kunnen een beroep doen op Voor Mekaar. De hulpvragen variëren van bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis of huisarts, boodschappen doen, gezelschap houden, verlichting van de mantelzorger of een wandeling maken. Hattemers die hulp nodig hebben kunnen vrijblijvend op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur contact opnemen via 06 - 22066754.

Heidi Rook is één van de oprichters van Voor Mekaar. Nadat zij actief was in het interim-bestuur en als coördinator is zij nu vrijwilliger bij de hulpdienst.

"In 2006 kwamen we met een aantal Hattemers bij elkaar om iets op te richten waarbij we interkerkelijk iets voor onze naaste konden betekenen. Een stichting van Hattemers, door Hattemers. We hebben een oproep gedaan in alle kerkbladen. Dit sloeg aan en de oprichting van Voor Mekaar was een feit. Het is zinvol vrijwilligerswerk om daadwerkelijk iets voor een ander te kunnen betekenen en ook om de eenzaamheid in Hattem tegen te gaan. Het geeft je als vrijwilliger ook veel. Je komt in contact met mensen die je normaal nooit spreekt. Hattem is groter dan alleen je eigen vriendenkring."

Meer informatie via voormekaarhattem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden