Foto:

Midwintertijd in Bakkerijmuseum

Hattem - Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem heeft in de kerstvakantie volop activiteiten met bakker Fred en het Mannetje van Peperkoek in de hoofdrol. In de kerstvakantie kunnen kinderen onder leiding van de bakker een eigen peperkoek bakken. Het Bakkerijmuseum heeft een uitgebreid activiteitenprogramma, met bijvoorbeeld een speurtocht. De kinderen worden uitgenodigd worden om zich als bakker te verkleden en zelf aan de slag te gaan.

Berichten over Peperkoek gaan terug tot de Middeleeuwen. Roggemeel en honing waren toen en nu de belangrijkste ingrediënten. De specerijen waarmee de koek zijn specifieke smaak kreeg, zijn te danken aan de Kruisvaarders die tijdens hun verre reizen in aanraking kwamen met nieuwe geuren en smaken, en namen die mee terug.

In het Bakkerijmuseum is een knus museumtheater met de Kerstshow van bakker Fred. Zijn broodshow van drie kwartier is voor jong en oud vaak een extra stimulans om ook thuis met deeg aan de slag te gaan. Humor is daarbij zijn belangrijkste gereedschap en kinderen zijn trouwste publiek.

De kerstvakantie duurt van zaterdag 21 december tot en met zondag 4 januari. Het museum, aan de Kerkhofstraat 13 in Hattem, is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het is gesloten op eerste kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag.

www.bakkerijmuseum.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden