Henk Huiskamp verrichtte de loting van het toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker.
Henk Huiskamp verrichtte de loting van het toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker. (Foto: Ferry Niekamp)

Nieuwe opzet voor toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker

Epe - Het 23ste toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker krijgt een andere opzet. Hoofdsponsor Henk Huiskamp heeft vrijdag de loting verricht en de deelnemers daarbij verdeeld in twee groepen van drie. Deze ploegen spelen hun wedstrijden niet verspreid over drie dagen, maar alles heeft plaats op maandag 30 december.

De veranderingen zijn het gevolg van de afzeggingen van EZC'84 en SV Epe. Daarop is geïnventariseerd of het een optie was om het deelnemersveld weer op acht te brengen met andere standaardploegen uit de gemeente Epe, maar dat bleek niet mogelijk. Gezien de opzet van het evenement zien de organisatoren er vanaf om ploegen van buiten de gemeente te laten meedoen.

Vandaar dat de zes deelnemers tijdens de gebruikelijke loting zijn ondergebracht in twee poules. In groep A spelen VV Oene, KCVO (veld) en SV Vaassen, terwijl VV Emst, CSV VIOS en KCVO (zaal) uitgekomen in groep B. Deze ploegen beginnen om 18.30 uur aan het toernooi, waarna de finale om 21.50 uur wordt afgetrapt.

De organisatie erkent dat deze opzet niet uit weelde is geboren, maar ziet het óók als een kans. Sinds het testtoernooi van 2012 is er steeds nagedacht over een evenement voor dames, maar dat was praktisch niet uitvoerbaar. Als deze opzet echter aanslaat, is die ruimte er wel en kan er met dezelfde clubs een vergelijkbaar toernooi voor de vrouwen worden gehouden. Dat zal dan voortaan op 29 december zijn.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden