Van links af Rinus Huisman, Sabine Rink en Theo Peursum houden op Tweede Kerstdag een gratis brunch voor Epenaren die eenzaamheid ervaren.
Van links af Rinus Huisman, Sabine Rink en Theo Peursum houden op Tweede Kerstdag een gratis brunch voor Epenaren die eenzaamheid ervaren. (Foto: )

Bijzondere brunch op Tweede Kerstdag

Epe - Voor veel mensen zijn de kerstdagen de mooiste dagen van het jaar. Gezellig samenzijn, ontspannen en heerlijk eten met vrienden of familie. Maar er is ook een groep die deze dagen niet zo leuk vindt. Die vanwege eenzaamheid juist enorm opziet tegen deze dagen. "Ben jij alleen met kerst? Maar vind je het toch gezellig om een moment van samenzijn te ervaren? Geef je dan op voor de gratis brunch die op Tweede Kerstdag in de Grote Kerk in Epe plaatsvindt." Sabine Rink, Rinus Huisman en Theo Peursum zijn de drie organisatoren van dit bijzondere initiatief genaamd 'Epe viert, maar niet alleen'.

(door Dennis Dekker)

"Wij willen hiermee nadrukkelijk aandacht geven aan mensen die eenzaamheid ervaren. We weten dat er bij hen best behoefte is aan wat gezelligheid tijdens deze feestdagen", vertelt het enthousiaste trio. "Het is gewoon mooi om iets voor een ander te doen."

Rinus Huisman, Theo van Peursum en Sabine Rink hadden dit plan al langere tijd. Vanwege de Week tegen Eenzaamheid die in oktober plaatsvond, werd het trio weer herinnert aan hun sympathieke idee. "We zijn toen bij elkaar gekomen en gingen op zoek naar een locatie." Inmiddels is bekend geworden dat de brunch in de Grote Kerk in Epe plaats gaat vinden. "Deze locatie betekent echter niet dat je lid van een kerkgenootschap moet zijn. Iedereen is welkom." Eenzaamheid komt in alle leeftijdscategorieën voor, aldus de sociaal bevlogen organisatoren. "We proberen om alle eenzame Epenaren een paar uurtjes een kerstgevoel te geven. We hopen dat er mensen zijn die zich aangesproken voelen om samen met ons een brunch te nuttigen."

Voel je je eenzaam en zie je op tegen de kerst, dan is het natuurlijk best moeilijk om daar voor uit te komen. "Vandaar dat mensen zich zeer laagdrempelig en anoniem via telefoon of mail kunnen opgeven. We weten dat er best veel mensen zijn die in situaties terecht gekomen zijn waar ze niet om hebben gevraagd. Hierdoor ervaren ze eenzaamheid of een isolement. Die groep moet weten dat ze Twede Kerstdag welkom zijn." Hoeveel mensen zich aan zullen melden? Het trio heeft geen idee. "We hopen op tientallen, maar eigenlijk maakt het ons ook niet uit." Het drietal organiseert dit evenement samen met een groep gemotiveerde vrijwilligers. "Dat moet ook wel, want voorafgaand aan de brunch moeten we de nodige voorbereidingen treffen en de tafels dekken. Daarbij zijn er misschien mensen bij die moeilijk ter been zijn. Die groep wordt opgehaald. Een aantal personen zal met auto's heen en weer rijden."

Deze bijzondere, gratis toegankelijke brunch op Tweede Kerstdag vindt van 12.00 tot 14.00 uur plaats. Aanmelden kan via email epeviert@gmail.com of telefoonnummer 06-53595911 (Rinus Huisman). "Wij hopen dat het een succes wordt. Daarbij spreken we de wens uit dat er de komende periode meerdere initiatieven van de grond komen die eenzaamheid bij Epenaren tegengaan."

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden