Leden van de Rotary Epe en Inner Wheel Epe zijn bezig om kerstpakketten in te pakken voor gezinnen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Foto: Dennis Dekker
Leden van de Rotary Epe en Inner Wheel Epe zijn bezig om kerstpakketten in te pakken voor gezinnen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Foto: Dennis Dekker (Foto: )

Rotary Epe en Inner Wheel Epe delen uit

Epe - Het Nieuwjaarsconcert in Epe dat jaarlijks door de twee serviceclubs Rotary Epe en Inner Wheel Epe georganiseerd wordt, heeft steevast een aantal goede doelen. De opbrengst van de editie 2019 wordt onder andere gebruikt om kerstpakketten mee samen te stellen voor gezinnen uit de gemeente die wel een extraatje kunnen gebruiken. Afgelopen week hebben leden van de beider serviceclubs maar liefst 230 (!) kerstpakketten ingepakt. Deze pakketten worden woensdag 11 december uitgereikt aan gezinnen in Epe, Vaassen, Emst en Oene.

(door Dennis Dekker)

Rotary Epe en Inner Wheel Epe zijn al twee decennia de organisatoren van het Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk in Epe. Het concert dat jaarlijks door het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) gegeven wordt, is altijd uitverkocht. Dit evenement (tegenwoordig zelfs een matineevoorstelling én een avondeditie) waarbij er door de kaartverkoop geld ingezameld wordt voor een goed doel, is elke keer weer een groot succes te noemen.

De opbrengst van het Nieuwjaarsconcert gaat altijd rechtstreeks naar enkele goede doelen zoals deze kerstpakketten. Via de Stichting Leergeld hebben de beider serviceclubs te horen gekregen dat er vele gezinnen onder het bestedingsminimum leven. "Voor ons was dit een prachtig doel om het geld aan te besteden. De pakketten worden woensdag 11 december tussen 14.00 en 16.00 uur uitgereikt in Kulturhus EGW in Epe en in dorpscentrum de Wieken in Vaassen", melden de beider serviceclubs desgevraagd. De jaarlijks opbrengst van het Nieuwjaarsconcert is ongeveer 15.000 euro. Afgelopen jaar was dat een recordbedrag van 18.000 euro.

De komende editie vindt zaterdag 18 januari plaats. Kaarten voor dit jaarlijks uitverkochte event kosten 50 euro per stuk. Toeschouwers horen een geweldig concert van het Haydn Jeugd Strijkorkest en krijgen een hapje en drankje tijdens de pauze en na afloop van het concert. De twee goede doelen voor de 2020-editie zijn ook al bekend. De opbrengst wordt enerzijds besteed aan De 'Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe'. Deze stichting gebruikt het geld om daarmee verschillende lezingen te houden binnen de gemeente Epe. De doelstelling is om de lezingen voor iedereen gratis toegankelijk te maken. Anderzijds gaat er geld naar de organisatie Mine Risk Education for Children in Azerbaijan.

Het primaire doel van deze organisatie is het bezoeken van scholen in de armere regio's van Azerbeidzjan om kinderen te leren hoe zij landmijnen kunnen herkennen, ontlopen, markeren en eveneens rapporteren. In april 2019 is in Azerbeidzjan het eerste pilotproject succesvol afgerond. Dit is een unieke kans om terug te keren, meer scholen te bezoeken en meer kinderen een veiligere toekomst te bieden in de met landmijnen bezaaide regio's om en nabij het conflictgebied Nagorno-Karabach.

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden