Het Dmi-trio treedt op tijdens het jaarlijkse vriendenconcert van de Kunstkring Hattem.
Het Dmi-trio treedt op tijdens het jaarlijkse vriendenconcert van de Kunstkring Hattem. (Foto: Kunstkring Hattem)

Vriendenconcert is jaarlijks feest

Hattem - Het traditionele concert dat de Stichting Vrienden van de Kunstkring Hattem elk jaar organiseert, staat weer voor de deur. Het heeft deze keer plaats op zaterdag 14 december, om 20.15 uur in de Marke in Hattem.

(door Angela van Erven)

Kunstkring Hattem organiseert al bijna 40 jaar kamermuziekconcerten in Hattem. Eerst in de Franse School, later in de Marke.

"Elk jaar zeker zes, soms zelfs acht concerten. Ze zijn van zeer hoog niveau. Van zowel nationaal- als internationaal niveau. Heel bijzonder voor een toch betrekkelijk kleine plaats als Hattem. Ik denk dat velen in Hattem zich niet realiseren dat onze gemeente met de Kunstkring een instituut van allure in huis heeft", aldus Rein van der Sleen.

De Stichting Vrienden is enkele jaren geleden in het leven geroepen om de bestaande Kunstkring te ondersteunen. In het ArtEZ Conservatorium in Zwolle werd vanaf dag één een aangename partner gevonden. Om de vrienden van de Kunstkring jaarlijks een verrassingsconcert aan te bieden, werd contact gezocht met het conservatorium. Ook met de bedoeling studenten daarvan de gelegenheid te bieden hun prestaties te laten horen én om podiumervaring op te doen.

Het bleek een gouden greep, die inmiddels tot een jaarlijkse traditie is uitgegroeid. Zaterdag 14 december heeft het vriendenconcert voor de vierde keer plaats.

"De stichting Vrienden van de Kunstkring Hattem maakt het draagvlak onder de Kunstkring wat breder en financieel sterker. Als tegenprestatie voor het donateurschap van minimaal 25 euro per jaar krijgen de donateurs, maar ook andere belangstellenden een Vriendenconcert aangeboden door studenten van het conservatorium. Inmiddels een traditie, die erg goed valt bij het klassieke muziek-minnende publiek. En de studenten vinden het ook aangenaam. Ze spelen graag bij ons in de Marke. Deze wisselwerking tussen muziekstudenten en een muziekvereniging als de Kunstkring en haar Vrienden voelt uitermate plezierig aan. Het Vriendenconcert is een jaarlijks feest, voor bezoekers en uitvoerenden", aldus Rein van der Sleen namens de stichting.

Deze keer treedt het DmiTrio op in de Marke. Dit pianotrio wordt gevormd door Enrico Reus (piano), Aleida Groeneveld (viool) en Wisse de Rijk (cello). Toen ze hun trio samenstelden, werden ze alledrie enthousiast over het Eerste Pianotrio van Dmitri Shostakovic. Daaruit onstond de naam van het trio: DmiTrio.

De drie musici voerden het trio van de Russchische componist uit op de ArtEZ Chambermusic Sessions. Het repertoire is uitgebreid met werken van Mendelsohn en Rachmaninov. Straks in Hattem komen er composities van Fauré, Ravel en Bach bij.

Het concert in de Marke is vrij toegankelijk voor vrienden van de Kunstkring. Losse kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij de Bruna in de Kerkstraat en aan de zaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden