Op weg naar Kerst met To You


Interkerkelijk koor To You Epe
Interkerkelijk koor To You Epe (Foto: To You)

Op weg naar Kerst met To You

Vaassen - In Vaassen staat zondag 15 december een uitvoering van het kerstoratorium Canticles in Candlelight van Joseph M. Martin op het programma.

Dit oratorium wordt uitgevoerd in de vorm van A Festival of Nine Lessons and Carols door het Interkerkelijk koor To You, onder leiding van dirigent Henk van der Maten. Het koor wordt instrumentaal begeleid door Erica Vogel (fluit), Willem Veldkamp (synthesizer), Hendrie Westra (slagwerk en percussie) en Henk van der Maten (Piano). Het aanwezige publiek wordt de gelegenheid geboden mee te zingen met een aantal Carols.

Het Festival, een viering met afwisselend lezingen en koor- en/of samenzang, is op het eind van de 19e eeuw in de traditie van de Anglicaanse kerk in Engeland ontstaan. Het kreeg grote verspreiding sinds 1918, toen het koor van King’s College Chapel van Cambridge het jaarlijks in zijn traditie opnam. De laatste jaren is deze uitvoering wereldwijd geliefd geworden om het kerstfeest oecumenisch-breed voor te bereiden. In de dienst wordt de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, de Lessons, afgewisseld met het zingen van Carols. Na elke lezing wordt een kaars ontstoken, symbool voor steeds meer licht dat aanwezigen zal omringen.

Het Festival wordt aan het publiek aangeboden door de gezamenlijke kerken van Vaassen. De verhalen worden gelezen door vertegenwoordigers van deze kerken.

De uitvoering vindt dit jaar op zondag 15 december plaats in de Dorpskerk, Marktplein 7, te Vaassen. Aanvang 19.00 uur. Er wordt geen entreegeld gevraagd. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden