Foto:

Buurtsoos De Open Poort in Hattem

Hattem - In het jeugdhonk van De Open Poort aan de Veldhoeve 1 in Hattem, wordt vanaf donderdag 16 januari wekelijks een Buurtsoos gehouden. "We willen ons prachtige gebouw graag open zetten voor de buurt. En dat begrip 'buurt' mag gerust ruim genomen worden: wie zin heeft mag komen, ook mensen die niet lid zijn van De Open Poort", aldus de organisatie.

Het idee voor een buurtsoos bestaat al langere tijd. "Waarom stellen we ons gebouw ook tijdens de week niet open voor onze omgeving? Om elkaar te ontmoeten, om gelegenheid te geven voor een kopje koffie, een praatje en elkaars gezelligheid". 

Iedere donderdag (vanaf 16 januari 2020) van 9.30 tot 12.00 uur kunnen bezoekers terecht in het jeugdhonk van De Open Poort. En naast de gratis koffie, thee en koek is er veel ruimte om elkaar te ontmoeten, samen te darten, te sjoelen of van het biljart gebruik te maken.

"We mikken eerst op de bewoners uit de directe omgeving, maar we hebben dat niet strikt afgebakend". De verwachting is dat vooral de wat oudere inwoners van Hattem(-noord) zich aangetrokken zullen voelen. 

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden