Ronny Heersink, beheerder van de PWA-hal in zijn domein: Ron's Sportcafé. Foto Dennis Dekker
Ronny Heersink, beheerder van de PWA-hal in zijn domein: Ron's Sportcafé. Foto Dennis Dekker (Foto: )

Van beveiliger naar beheerder: Ronny Heersink over zijn sportcafé

Epe - Twee weken geleden schreven we al over een bijzondere carrière-switch. Gert Hertgers verkocht zijn Eper groente- en fruitwinkel en is koster geworden. Maar ook deze week laten we in Veluws Nieuws een Eper ondernemer aan het woord die zijn werkzame leven danig veranderde. Ronny Heersink, eigenaar van Pro-Safe (een bedrijf dat actief is in de persoonlijke beveiligingsbranche) is sinds een paar maanden ook de nieuwe beheerder van de Eper PWA-hal geworden.

(door Dennis Dekker)

Het is sfeervol verlicht, een lekker muziekje klinkt. Hij schenkt een bak koffie, hij tapt een biertje, hij maakt een praatje. Ronny Heersink loopt hier rond alsof hij dit al jaren doet. En inderdaad; de kersverse beheerder van deze Eper sporthal heeft inderdaad het nodige horecabloed in zich. "Zo heb ik jaren geleden onder andere gewerkt bij de Blue Sky in Emst." Toen hij, vanwege het co-ouderschap voor zijn 6-jarige dochter Annemijn, zocht naar een baan waar hij wat regelmatigere uren kon draaien, kwam het Ronny ter ore dat ze iemand zochten als beheerder voor de PWA-hal. "Toch weer een horecabaan inderdaad. Ik voelde er direct wat bij en ben in gesprek gegaan met het stichtingsbestuur."

Inmiddels is hij hier sinds september aan het werk. "Ik vind het geweldig om te doen. Dit is écht mijn plekkie geworden." Letterlijk ook trouwens; want de horecagelegenheid heet inmiddels Ron's Sportcafé. Naast het gastheerschap voor het café aan de voorkant van de sporthal, verricht hij het technisch onderhoud, de schoonmaak en regelt hij de exploitatie/verhuur van de zaal. "Het is veel meer dan achter de bar staan. Het is zeer veelzijdig."

Heersink zoekt graag naar optimalisatie van dat takenpakket. Een van de bijzondere voorbeelden is de nieuwe wijze van schoonmaken van de vloer. Daar waar men dat voorheen met de hand deed, heeft hij een alternatieve methode uitgedacht. "De sportvloer moet dagelijks zeker twee keer schoongemaakt worden. Dat kost je zo anderhalf uur, als het niet meer is. Ik heb van iemand een oude elektrische rolstoel in bruikleen gekregen. Daar heb ik een buizenconstructie op gemaakt, waar de grote wisser ingeschoven kan worden. Met deze eigen schoonmaakrolstoel ben ik ineens in tien minuten klaar."

Ron's Sportcafé is wat hem betreft dé centrale plek van de Eper PWA-hal. "Ik ben er erg druk mee om in het café dingen te organiseren voor de leden van de diverse sportverenigingen (onder andere Ormi en de basketbalvereniging BASE), scholen en instellingen. Zo ga ik het komende jaar een aantal sportgerelateerde evenementen organiseren. Zoals een springkussenfestival voor kinderen." Ook particulieren hebben ook de mogelijkheid om de PWA-hal te huren. "Neem gerust eens contact met me op!" En z'n activiteiten in beveiligingswereld? "Voor die opdrachtgevers werk ik maandelijks nog maar een paar uurtjes. Voor nu hoop ik vooral dat Ron's Sportcafé een begrip wordt in Epe."

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden