Burgemeester Tom Horn spreekt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe. 'Ik hef met u het glas op een goed en gezond 2020'.
Burgemeester Tom Horn spreekt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe. 'Ik hef met u het glas op een goed en gezond 2020'. (Foto: )

Tom Horn tijdens nieuwjaarsreceptie: 'Ga met ons in gesprek'

Epe - "Ga met ons in gesprek. Doe het persoonlijk, of digitaal. Maar doe het altijd met respect." Met deze oproep tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe, riep de kersverse burgemeester Tom Horn inwoners op om het gemeentebestuur te helpen. "Uw betrokkenheid en deskundigheid is belangrijk. Mijn deur staat open. En dat is niet alleen om u te ontvangen, maar ook om op pad te gaan en anderen te bezoeken."

(door Dennis Dekker)

Dat laatste is dus vooral waar Horn de komende tijd aan wil besteden. Hij wil buurten en dorpen leren kennen, hij wil inwoners ontmoeten. "Het is de essentie van de participatiemaatschappij waarin we leven. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor. Dus we hebben elkaar nodig."

Verder kon Horn nog niet al te diep op de politieke materie ingaan. Hij is tenslotte net ('Mijn terugblik op 2019? Het waren twee mooie dagen') begonnen. Wel ziet de burgemeester dat er veel vrijwilligers zijn en dat er dus 'gemeenschapszin' in Epe aanwezig is. Daar wil hij graag gebruik van maken. "Zo zal ik de komende tijd mijn eigen visie vormen. Mede op basis van de talloze gesprekken met u." Daar heft hij tot slot graag het glas op. "Proost! Op een goed en een gezond 2020 samen."

Een andere spreker was blij met Horns positieve gevoel over de vele vrijwilligers in Epe. Leo Eland, oud-burgemeester en eveneens juryvoorzitter van de 'Vrijwilligersprijs van het Jaar' daarover: "Zó kort in de gemeente en hij heeft dat nu al opgemerkt. Goed, hè!" Wethouder Jan Aalbers had even daarvoor de drie genomineerden voor die prijs al voorgesteld. "Iets voor anderen doen zonder daar geld voor te krijgen? Velen in deze gemeente doen het. Mensen die als beloning enkel dankbaarheid en eigen plezier terugkrijgen, hebben in Duitsland het 'Ehrenamt'. Vrijwilligerswerk ís inderdaad erewerk. Vrijwilligers zijn wat mij betreft dus erewerkers."

Van het trio (Janneke Damen, Mark de Joode en Wim Schuring) werd laatstgenoemde uiteindelijk bekroond tot Vrijwilliger van 2019.

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden