Tatjana Bieze (Inner Wheel Epe) en Marcel Langevoort (Rotary Epe) hebben er zin in: You've Got Talent en het Nieuwjaarsconcert zijn aanstaande.
Tatjana Bieze (Inner Wheel Epe) en Marcel Langevoort (Rotary Epe) hebben er zin in: You've Got Talent en het Nieuwjaarsconcert zijn aanstaande. (Foto: )

Nieuwjaarsconcert en YGT in Grote Kerk in Epe

Epe - Kinderen en jongeren met muzikaal talent gaan vrijdagavond 17 januari de strijd met elkaar aan op het podium in de Grote Kerk in Epe. Deze talentenshow You've Got Talent (YGT) wordt georganiseerd door Inner Wheel Epe, Rotary Club Epe en het Cultuurplein Noord Veluwe. "Deze geweldige avond is gratis toegankelijk. Aanvang 19.00 uur", vertellen Tatjana Bieze (Inner Wheel Epe) en Marcel Langevoort (Rotary Epe) namens de organisatie.

(door Door Dennis Dekker)

Dit keer doen er vijftien kandidaten mee in de leeftijd tussen 11 tot en met 21 jaar. Solisten, bands, klassiek, pop, jazz, progrock, funk; het belooft volgens Bieze en Langevoort weer een zeer divers programma te worden. "Net als voorgaande jaren worden de deelnemers beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van juryvoorzitter Jan Bertil Pool van Cultuurplein Noord Veluwe." Het belang van YGT? "We willen een professioneel podium bieden aan jongeren met een muzikaal talent. Daarbij kijken wij niet in de breedte maar investeren graag in de diepte. Talenten mogen meerdere keren meedoen, zodat ook de ontwikkeling goed zichtbaar is."

De Rabobank Noordoost-Veluwe reikt enkele geldprijzen uit. Veel deelnemers hebben een carrière in de muziek gekregen. Denk bijvoorbeeld aan Anne Wielink (Soldaat van Oranje), Gunnar van der Stelt (student popacademie Bimm in Berlijn), Rijnmar de Goede (die meewerkte aan een cd van Birgit Schuurman).
Op 18 januari komen enkele YGT-finalisten wederom in actie.

Tijdens de 21e editie van het Nieuwjaarsconcert dat het Haydn Jeugd Strijkorkest (georganiseerd door de serviceclubs Inner Wheel en Rotary) in diezelfde kerk in Epe geeft, staat het thema 'Jong Talent' centraal. "Wij presenteren daar jonge, muzikale YGT-deelnemers die al eens succesvol voor ons hebben opgetreden." De muzikale begeleiding wordt verzorgt door het Haydn Jeugd Strijkorkest. Naast optredens van enkele YGT-talenten, treden Arla Brandsma, Iris Luytjes en Leon Moorman op.

Dennis Dekker
Meer berichten