Vrijwilligers staan klaar om kapotte apparaten te repareren. Alleen noodzakelijke materiaalkosten worden doorberekend.
Vrijwilligers staan klaar om kapotte apparaten te repareren. Alleen noodzakelijke materiaalkosten worden doorberekend. (Foto: )

Kapotte spullen weer welkom in Repair Café

Wapenveld - In de Hof van Cramer is dinsdag 14 januari van 14.00 tot 16.00 uur weer een repair café. Inwoners van Wapenveld en omstreken kunnen er terecht met kapotte spullen. Een repair café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar (samen) kleding, elektrische apparaten, speelgoed en wat al niet, worden gerepareerd. Bezoekers kunnen kapotte spullen met eventueel de vervangende onderdelen meenemen.

Vrijwilligers staan klaar, alleen noodzakelijke materiaalkosten worden doorberekend. Verder is de entree gratis. Wie niets heeft om te repareren, kan langskomen voor een kop koffie of thee.

Achterliggende gedachte is dat ontzettend veel wordt weggegooid. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Het repair café wil mensen op een andere manier leren kijken naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Ook wil het repair café laten zien dat repareren leuk is, en vaak ook heel makkelijk.


Tijdens het repaircafé kunnen bezoekers ook lege cartridges of oude mobiele telefoons inleveren. De opbrengst daarvan gaat naar de Stichting Hero, die assistent- en ADL honden en diabetici-alerthonden traint. Schone plastic doppen zijn ook welkom. Deze worden ingezameld voor de opleiding van geleidehonden.

Meer informatie via www.hofvancramer.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden