Sport

Vadesto-renners nieuw in de kleren

Hattem - Wielrenners van Vadesto zijn door hun sponsor in nieuwe kleren gestoken. Al twintig jaar rijden deze wielrenners voor dit bedrijf,

Het bedrijf ondersteunt ook al twintig jaar de Vadesto-voorjaarscompetitie, bestaande uit zeven wielerwedstrijden, afwisselend in Oldebroek en Hattemerbroek. Dat gebeurt in samenwerking met negen wielerclubs uit de omgeving. Bij alle wedstrijden rijden hier honderden renners mee. Daar doen ook vaak prominente landelijke renners aan mee als trainingswedstrijd. Ook jongere renners, de mogelijk toekomstige profs, waar Vadesto altijd extra aandacht voor heeft gehad. Deze wedstrijden starten nu weer op de zaterdag 1 februari.

Bijna twintig jaar heeft Vadesto te Hattem ook de wielertijdrit in de Dellen bij Heerde georganiseerd. Al die jaren reden tijdrijders uit het hele land toptijden op dit 16 kilometer lange parcours. Vadesto heeft inmiddels besloten te stoppen met de organisatie daarvan, evenals met de organisatie van het jaarlijkse klimcriterium in de omgeving van de Honcooplaan in Hattem. Dit is nu door anderen overgenomen. 

Jarenlang heeft het bedrijf onder haar naam ook een schaatsmarathon en een skeelerteam gehad dat in binnen- en buitenland op het hoogste niveau mooie resultaten haalde, onder andere op de Weissensee, in Canada en Finland. Met de huidige eisen en kosten van zulke teams is dit echter alleen nog voor grotere bedrijven te verantwoorden. Intussen heeft het bedrijf ook de Vadesto-Hanzerenners uit Zwolle in hun eerste jaren nog mede van de grond geholpen, de club die nu met succes mee draait in de competities. 

Joop de Haan
Meer berichten