De nieuwe conservator Francine Oonk en de vertrekkende Anneke Nitrauw. De laatste blijft wel aan het museum verbonden als Office manager.
De nieuwe conservator Francine Oonk en de vertrekkende Anneke Nitrauw. De laatste blijft wel aan het museum verbonden als Office manager. (Foto: )

Museum verwacht inspirerend Anton Pieck-jaar in Hattem

Hattem - Anneke Nitrauw is vrijdag gestopt als conservator van het Anton Pieck Museum in Hattem. Ze heeft die functie 35 jaar vervuld.

Dat gebeurde tijdens een besloten nieuwjaarsfeest dat in het museum werd gehouden met vrienden, familie, vrijwilligers en medewerkers van het Anton Pieck Museum.

Anneke Nitrauw wordt opgevolgd door Francine Oonk.

Tijdens de bijeenkomst werd ook stil gestaan bij de professionalisering van de organisatie van Het Anton Pieck Museum, waar in 2019 hard aan is gewerkt. De directeur, Mathilde Stam is per 1 januari 2020 met een gloednieuw team gestart.

Met Francine Oonk als conservator, Anneke Nitrauw als officemanager en Evelijn Nagelhout als assistent officemanager. Ze heeft er alle vertrouwen in dat 2020 samen met alle 35 enthousiaste en deskundige vrijwilligers een inspirerend Anton Pieck-jaar gaat worden.

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat Anton Pieck geboren werd. Voor het Anton Pieck Museum aanleiding om in februari met een uitgebreide overzichtstentoonstelling te komen.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden